Direct naar artikelinhoud
Bart De Pauw

Bart De Pauw stapt op als zaakvoerder eigen productiehuis Koeken Troef!

Bart De Pauw.Beeld BELGA

Tv-presentator Bart De Pauw heeft ontslag genomen als zaakvoerder van het productiehuis Koeken Troef! Dat meldt Focus Knack en staat te lezen in het Belgisch Staatsblad.

De beslissing over De Pauws positie werd genomen tijdens een buitengewone algemene vergadering op 19 januari. De Pauw had dat productiehuis zelf opgericht in 2008, maar kwam enkele maanden geleden in opspraak nadat vrouwelijke collega's hem betichtten van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

De Pauws echtgenote, Ines De Vos, is nu de enige zaakvoerder van het productiehuis, staat nog te lezen in het Staatsblad. Zij bestuurde het productiehuis samen met haar man sinds Helen Perquy, met wie De Pauw het productiehuis had opgericht, het bedrijf verliet. Het is niet duidelijk of De Pauw in een andere functie nog aanblijft.

"Bart De Pauw heeft zelf de beslissing genomen om zich terug te trekken uit de functie van zaakvoerder", stelt Hilde Timmermans van Koeken Troef! aan Focus Knack. "Hij heeft dit uitsluitend gedaan omwille van de sereniteit in dit dossier. Ook wij van Koeken Troef! streven dit na en we zullen ons dan ook beperken tot deze mededeling."

'Hij heeft dit uitsluitend gedaan omwille van de sereniteit in dit dossier'
Hilde Timmermans (Koeken Troef!)

De beslissing van De Pauw is niet onbelangrijk. Nadat De Pauw bij de VRT aan de deur werd gezet, stelde de openbare omroep wel nog met Koeken Troef! te willen samenwerken, op voorwaarde dat De Pauw niet meer betrokken zou zijn bij het productiehuis. In tussentijd werd het programma dat hij toen presenteerde, de quiz Twee tot de zesde macht, onmiddellijk van het scherm gehaald. Aan een terugkeer, met mogelijk Jeroen Meus als presentator, wordt op dit moment gewerkt.