Nachtelijke brand aan café in Vilvoorde is aangestoken

© Belga

Een brand heeft in de nacht van woensdag op donderdag de gevel van het café The Royal Lounge aan de Vlaanderenstraat in Vilvoorde zwaar beschadigd. Niemand raakte gewond, maar de brand is aangestoken, zo blijkt uit het verslag van de branddeskundige die het parket van Halle-Vilvoorde aanstelde.

“De conclusies van de branddeskundige zijn zeer duidelijk. Het betreft hier zonder twijfel opzettelijke brandstichting. Er werden na onderzoek vier brandhaarden en brandversnellers aangetroffen. Het onderzoek naar de dader of daders loopt”, aldus Gilles Blondeau, woordvoerder van het parket Halle-Vilvoorde.

Drugs

De brandschade bleef grotendeels beperkt tot de buitenkant van het ‘waterpijpcafé’. Het café kwam in 2014 in opspraak toen er bij een razzia door de politie en sociale inspectie heel wat drugs werden aangetroffen en tal van andere inbreuken werden vastgesteld.

De Vilvoordse burgemeester Hans Bonte besliste het café te sluiten voor een periode van twee maanden. De Raad van State floot hem toen echter op vraag van de uitbater terug omdat de burgemeester zijn bevoegdheid te buiten ging. In 2016 liet Bonte het café opnieuw voor drie maanden sluiten wegens aanhoudende klachten over nachtlawaai.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen