Een beurstrader laat het hoofd even hangen op de New York Stock Exchange.
Volledig scherm
Een beurstrader laat het hoofd even hangen op de New York Stock Exchange. © REUTERS

Beurzen kleuren weer dieprood: Dow Jones -4,2 procent ; Bel20 eindigt 2 procent lager

De toonaangevende Dow-Jonesindex op Wall Street is 4,2 procent lager op 23.860,46 punten geëindigd. Eerder op de dag verloren ook de Europese beurzen verder terrein. In Brussel eindigde de Bel20 2 procent lager. De beurs van Amsterdam vermagerde 1,9 procent en de beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt leverden 1,4 tot 2,6 procent in. Een dag eerder lieten de graadmeters in Europa nog een sterk herstel zien. De Amerikaanse aandelenmarkten sloten voor de tweede keer deze week met stevige verliezen. Experts verwachten dat de schommelingen de komende dagen en weken zullen aanhouden.

34 reacties

  • raymond van der craen

    6 jaar geleden
    Over 23 jaren beleggen in defensieve en neutrale ICB's heb ik toch een gemiddelde opbrengst van 3,5% tot 4%. Ik ken niets van de beurs maar ik zie dat je altijd verliezer bent op de spaarboekjes waar je nog amper 0,11% rente ontvangt maar je spaarcenten ieder jaar een 2% minder waard wordt door de inflatie!
  • Jef Klaas

    6 jaar geleden
    Beter investeren in cryptocurrency, ik verdien er allesinds nog steeds aan :D
  • x x

    6 jaar geleden
    Elon Musk heeft een klassieke boekhouder naast zich nodig om hem te leren dat in het kolommetje links meer moet zitten dan in dat aan de rechterkant.
  • Guy Stoffelen

    6 jaar geleden
    Trump zal wel zeggen dat het de schuld van Obama is.
  • guy vermeulen

    6 jaar geleden
    er schiet nog 15 procent over !!