ThinkStock
Volledig scherm
© ThinkStock

VAB: "Vermijd hoofdletsels bij skiongevallen, draag een helm"

Een helm is een hoofdzaak. Niet alleen bij het rijden met de (motor)fiets, maar ook bij het skiën. Tegenover 2009 zijn er in de wintervakantie van 2017 veel minder ongevallen gebeurd met hoofdletsels tot gevolg. Dat blijkt uit een vergelijking van wintersportongevallen die VAB-Reisbijstand maakte aan de vooravond van de start van de krokusvakantie.

4 reacties

  • Marcel van Alderweireldt

    6 jaar geleden
    Is belachelijk en enkel een commerciële gril, de business moet draaien. Nog eventjes en ze maken fietshelmen ook verplicht. Belachelijk... hoeveel incidenten zouden er al gebeurd zijn waarbij een fietser op zijn hoofd valt.
  • Theo Van Hoof

    6 jaar geleden
    Al meer dan 10 jaar is een helm een basis gegeven op de piste. Die hem niet dragen zijn onderhand echt wel uitzonderingen; Het goede voorbeeld wordt ook gegeven door de skischolen en ski monitoren. Als ze geen helm dragen verliezen ze hun licentie.
  • Johan Billiet

    6 jaar geleden
    Waar moeit VAB zich mee...??
  • Herman Botermans

    6 jaar geleden
    Als je hier in Zweden geen helm aandoet bij het skiën bekijkt iedereen je alsof je geen kleren aanhebt. Niet meer als normaal ook, zelfs de stoerste snowparkers hebben een helm aan. Is ook handig om hun GoPro op te bevestigen :)