Gazprom-vicevoorzitter Alexander Medvedev.
Volledig scherm
Gazprom-vicevoorzitter Alexander Medvedev. © epa

Gazprom: "Europa moet meer Russisch gas importeren om tekort te vermijden"

In Europa dreigen een gastekort en flink hoge gasprijzen, als de Europese landen niet meer gas gaan importeren uit Rusland. Dat heeft een hoge bestuurder van het staatsgasbedrijf Gazprom gezegd tegen persbureau Reuters. Vertrouwen op gasinvoer uit de Verenigde Staten heeft volgens hem geen zin.

8 reacties

  • james vroman

    6 jaar geleden
    geen gas meer volledig naar groene energie ...hopelijk wint groen de verkiezingen ..
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Als het goedkoper is dan zorgt dat Russisch gas voor meer overschot op de begroting. En die hebben we nodig om die F35 te financieren. Wie kan daar dan tegen zijn. Als zelfs de Russen daar niet tegen zijn. Overigens zouden de EU en Rusland beter meer samenwerken op technologisch en economisch vlak. Ze zouden er beiden beter van worden. Historisch hoort Rusland trouwens bij Europa. Alleen de VS zal hard zijn best doen om als splijtzwam te blijven optreden.
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Waar blijft de infrastructuur en de reeds beschikbare technologie om biogas te produceren ? Laksheid van de politici ? Jezelf afhankelijk maken van Rusland is volgens mij een zeer slechte zet.
  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    Waarom vanuit de US laten komen, wat hier in Europa te verkrijgen is ? Europa First ! En Nederland zakt reeds door de kelder.
  • PAUL

    6 jaar geleden
    Hebben de Russen vers geld nodig voor hun bewapeningswedloop en willen ze in dezelfde beweging Europa volledig energie afhankelijk maken van Rusland?