© EPA

Moet Neymar alsnog straf vrezen in fraudezaak rond transfer? Parket gaat in beroep

Het Spaanse federaal parket heeft donderdag beroep aangetekend tegen de beslissing van de onderzoeksrechter om de Braziliaanse voetballer Neymar en zijn vader buiten vervolging te stellen in de fraudezaak rond zijn transfer in 2013. “We delen de mening van de onderzoeksrechter, namelijk dat de feiten geen fraude aantonen, niet”, verklaarde het parket in een persbericht.

De Madrileense onderzoeksrechter concludeerde op 8 juli dat Neymar en zijn vader geen financieel misdrijf hebben gepleegd bij de transfer van het Braziliaanse Santos naar FC Barcelona drie jaar geleden. De Catalanen betaalden volgens eerdere officiële berichten een bedrag van 57,1 miljoen euro voor de intussen 24-jarige Neymar. Een Braziliaanse investeringsgroep, die veertig procent bezat van de sportrechten van de Braziliaanse vedette, claimt dat de ware afkoopsom 83 miljoen euro bedroeg. Het bedrijf zou enkele miljoenen zijn misgelopen en claimt dat onder meer Neymar en zijn familie geld verduisterd hebben.

Vorige maand nog trof Barcelona een schikking van 5,5 miljoen euro in de zaak. De huidige voorzitter Josep Maria Bartomeu en zijn voorganger Sandro Rosell ontliepen zo een mogelijke veroordeling. Barcelona werd ervan verdacht voor 13 miljoen belastingen te hebben ontdoken bij de overgang van de 24-jarige aanvaller.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer