Gsm-antennes op een dak in Brussel.
Volledig scherm
Gsm-antennes op een dak in Brussel. © Photo News

Strenge stralingsnormen brengen uitrol 5G in gevaar in hoofdstad: "Niet Brussel, maar Antwerpen of Luik eerste stad met 5G"

De te strenge stralingsnormen in het Brussels hoofdstedelijk gewest brengen volgens Agoria de uitrol van 5G in de hoofdstad in gevaar. "Wat ons betreft, lijkt het er dus op dat steden als Luik of Antwerpen de eerste Belgische steden zullen zijn met 5G in 2020", waarschuwt de technologiefederatie vandaag.

22 reacties

  • Erwin De Meyer

    6 jaar geleden
    Binnen een paar jaar is het weer trammelant voor 6 G.
  • Hubert Vanmechelen

    6 jaar geleden
    - Voor de gezondheid kunnen stralingsnormen niet streng genoeg zijn. Als het om de centen gaat hoeft men echter geen normen want de 5G-boot zou gemist worden en de achterstand niet meer te overbruggen. Wel Agoria, als straling een einde heeft gemaakt aan de bevolking dan zijn er geen G-netwerken meer nodig. Dan moet er niks meer overbrugd worden!
  • Ramon Simon

    6 jaar geleden
    Economisch voordele, moet men toch eens uitleggen. Iedereen die pro vind ergens voordeel. Zo zou migratie en diversiteit een aanwinst zijn. Ik wil maar zeggen.
  • Jos Theys

    6 jaar geleden
    We moeten ons ernstig de vraag stellen of Brussel een regio is en bekwaam is om de bevoegdheden van zo'n regio te dragen. Als dat toch zo zou moeten blijven moet alles wat in lucht en in de diepe ondergrond gebeurt federaal worden.
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Iets dat schadelijk is voor de gezondheid zou overal moeten verboden worden en niet gepromoot. De wereld draait ook zonder 5G.