© Belga

Man zwaar toegetakeld in Hoevenen: vermoedelijk car- of homejacking

De politiezone Noord is op zoek naar mensen die vrijdagavond een donkere stationwagen met dakrails hebben zien rijden in de buurt van de Populierenlaan in Hoevenen.

evdw, dvd

De politie zoekt getuigen naar wat ze zelf omschrijft als “zeer ernstige feiten”. Vrijdagavond rond 23.30u werd in de Populierenlaan in Hoevenen (Stabroek) een oudere man aangetroffen die zwaar was toegetakeld. Omdat hij geen portefeuille of identiteitspapieren op zak had, was het voor de politie aanvankelijk moeilijk om de man te identificeren. Er werd een oproep tot getuigen verspreid met een summiere beschrijving. “Een donkerkleurig voertuig, type stationwagen, voorzien van dakrails, is na de feiten tegen hoge snelheid weggereden met gedoofde lichten. De auto reed vanuit de Populierenlaan richting Kastanjelaan en daarna vermoedelijk naar de Berkenlaan.”

Oude Passat

Pas in de loop van zaterdag werd duidelijk dat het om een 75-jarige man gaat die in de Kastanjelaan woont, vlakbij de plek waar hij werd gevonden. Hij werd gisteravond nog steeds in een kunstmatige coma gehouden. Vermoed wordt dat hij het slachtoffer werd van een gewelddadige car- of homejacking. Opvallend is wel dat de man met een eerder bescheiden auto rijdt: een donkergroene Volkswagen Passat break van meer dan tien jaar oud. Het is deze auto die vrijdagavond wegreed van de feiten.

De lokale recherche van de politiezone Noord zet het onderzoek verder.

Bent u getuige van deze feiten of zag u het voertuig na de feiten wegrijden? Laat het de politie weten via het telefoonnummer 03 660 09 30.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER