Direct naar artikelinhoud
Aalst

Lichaam gevonden in Dender: slachtoffer is vermiste carnavalist

Beeld ter illustratie.Beeld photo news

In de Dender in Aalst is vanmiddag het lichaam van een vermiste carnavalist aangetroffen. Dat bevestigt de lokale politie van Aalst. Het gaat om een 43-jarige man uit Halle.

De politie had om 5.21 uur een oproep gekregen dat er een persoon in het water was gevallen. De hulpdiensten startten een zoekactie en de brandweer zette een duikploeg en sonarboten in. Getuigen hadden de persoon in het water zien liggen maar toen de brandweer ter plaatse kwam, was het slachtoffer vermoedelijk onder water.

Rond 12.10 uur hebben de hulpdiensten een lichaam aangetroffen ter hoogte van de Zwartehoekbrug. Dat bevestigt de lokale politie. Het gaat om de vermiste carnavalist, een 43-jarige man uit Halle. 

Stiltemoment

Het carnaval in Aalst kan doorgaan maar er komt vanavond wel een moment van stilte.

De Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen is op de hoogte gebracht en volgt het onderzoek op. De omstandigheden van het ongeval zijn nog niet bekend. Er waren wel getuigen die de drenkeling vanmorgen een boei hadden toegeworpen, maar de man kon niet uit het water gehaald worden en vermoedelijk kwam hij door verdrinking om het leven. 

Het onderzoek is volop aan de gang, aldus politie en parket. Er is een wetsdokter aangesteld voor verder onderzoek en het labo van de federale politie is ter plaatse.