Strafpleiter Sven Mary, de advocaat van terreurverdachte Salah Abdeslam. Rechts: binnenlandminister en N-VA-vicepremier Jan Jambon.   Mary ontving reeds doodsbedreigingen.
Volledig scherm
Strafpleiter Sven Mary, de advocaat van terreurverdachte Salah Abdeslam. Rechts: binnenlandminister en N-VA-vicepremier Jan Jambon. Mary ontving reeds doodsbedreigingen. © AFP

Hoge Raad Justitie tikt Jambon op de vingers

Een dag na de commotie over de uitspraken van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) over het proces-Abdeslam stuurt de Hoge Raad voor Justitie een persbericht de wereld in waarin het herinnert aan de scheiding der machten. "De HRJ betreurt te moeten wijzen op een dergelijke evidentie", klinkt het.

196 reacties

  • Willy Cornelis

    6 jaar geleden
    Er zijn ook grenzen: Als een illegale camera toont dat die man uw dochter doodschiet , dan is dat bewijs ongeldig voor enkele rechters. Die man gaat vrijuit? Ben je akkoord? En mag je u niet met de rechtsgang bemoeien? Of een papier in het Duits dat bewijst dat die man uw huis leeggeroofd heeft is ongeldig. Moest in Nederlands zijn?
  • Donald Deblaere

    6 jaar geleden
    Ik vind het nog steeds raar dat er veel zijn die niet begrijpen dat Jambon uit hoofde van zijn functie, minister, uitvoerende macht , zich niet mag moeien met rechtsgang. Hij moet initiatieven nemen om de wet te wijzigen, wetsvoorstellen, dit is zijn bevoegdheid. Sommigen zouden hier graag een Erdogan kweken blijkbaar. Het is ten andere niet omdat de advocaat de vrijspraak vraagt dat het gerecht daar zal intrappen.
  • Eric Van de Wynkele

    6 jaar geleden
    Wie maakt hier een zeer slechte beurt. Zij die proberen een monster vrij te krijgen. Janbon heeft recht op zijn mening en is zoals ieder normaal mens diep verontwaardigd door de poging van advocaat Mary - voor zover die naam waardig - een gevaarlijke terrorist vrij te krijgen op basis van een procedurefoutje. De magistratuur Kampt met normenvervaging waardoor gezond verstand onbekend terrein is geworden. Eric Van de Wynkele
  • august borms

    6 jaar geleden
    iets met "in your face" Jambon... Misschien toch nog eens lesje staatskunde voor onze NVA-politici? wat een zwakke, hilarische incompetente bende ons "rechts bestuur der verandering"
  • Andr� lernout

    6 jaar geleden
    HRJ heeft NIETS met recht te maken, zij ondersteunen enkel het spelletje ja/neen tussen advocatuur en de overheid. "Wie kent de achterpoortjes het best", dat is de naam van het spelletje. Of het een terrorist ,moordenaar, gangsterbende of verkrachter is maakt niet uit , als de winnaar maar bekend is , liefst de advocaat natuurlijk. De slachtoffers, daar wordt met geen woord over gerept , zeker niet bij een procedurefoutje! Game over, next case!