© Wim Hendrix

Mercado sluit de deuren … of toch voor even

Nu de renovatie van het oude postgebouw op de Groenplaats in zicht komt, is het tijd voor foodmarket Mercado om de deuren te sluiten. Het laatste weekend van april sluit Mercado de deuren met een Closing Weekend. Maar Mercado is wel van plan om terug te komen. De nieuwe locatie blijft voorlopig nog geheim.

inke

In oktober 2016 kreeg België z’n allereerste foodmarket, nét als Madrid, Kopenhagen, Londen en Amsterdam. Mercado vond onderdak in het oude Antwerpse postgebouw op de Groenplaats.

De pop-up kon openblijven tot de geplande renovatiewerken aan het oude postgebouw van start gingen. Exact anderhalf jaar na de opening – en veel later dan oorspronkelijk gedacht – sluit Mercado eind april 2018 de deuren. Nadien starten de renovatiewerken aan het gebouw. Die werken zullen zo’n anderhalf jaar duren.

© Jan Van der Perre

“Mercado was en is nog steeds een succesverhaal”, zegt Yves Schellekens van Mercado. “We waren de eersten, maar intussen telt België verschillende foodmarkets. Misschien komen we terug naar het postgebouw van zodra de werken uitgevoerd zijn, maar we bekijken op dit moment verschillende opties. Zéker is dat Mercado terug komt. Want niet enkel foodies komen graag naar Mercado, ook voor starters was het dé springplank die ze nodig hadden. Enkele standhouders zijn inmiddels doorgegroeid naar een echt, vast restaurant.”

Nog tot en met de paasvakantie kan je in het oude postgebouw ook terecht in de hippe binnenspeeltuin Playground, op de eerste verdieping. Op de tweede verdieping kan je tot half maart ook genieten van de expo ‘Antwerpen Koekenstad’.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER