De traditionele Thaise bootjes op Maya Bay.
Volledig scherm
De traditionele Thaise bootjes op Maya Bay. © Thinkstock

Een van de meest paradijselijke stranden sluit voor toeristen: "Te veel schade"

ReizenDe Thaise eilanden moeten er zelf even tussenuit. De honderden toeristen die er met hun voeten in het helblauwe water willen staan en de stranden overrompelen voor de mooiste Instagramfoto, hebben de natuur verstikt. Het noopt de autoriteiten tot strenge maatregelen. Zo zal het idyllische Maya Bay geen zonnekloppers meer toelaten van juni tot september, in de hoop dat de natuur zich herstelt.

25 reacties

  • Jean-pierre Venken

    6 jaar geleden
    Thailand is een vies land, overal vuil op straat, nee ik ga nooit meer naar Thailand !
  • Jose Van Hauwaert

    6 jaar geleden
    Is niet waar, dit strand word dus niet gesloten... jammer dat wel maar ern factcheck zou al snel duidelijkheid brengen... en ik woon daar in de buurt.
  • jan van dessel

    6 jaar geleden
    Paradijselijke stranden en massatoerisme zijn onverzoenbaar.
  • danny meulders

    6 jaar geleden
    als je de Thais zoveel regels oplegt zoals ze in ons land doen , dan breekt er een volksopstand uit , zeker weten , Thailand betekent vrij land , en Niet teveel moeizucht vanwege de overheid , onze Minister Weyts zou zich er Niet meer vrij op straat kunnen vertonen zonder dagelijks zijn pakketje rammel
  • Eric Servaes

    6 jaar geleden
    Haha. Als je weet dat de grootste vervuilers van Thailand de Thais zelf zijn. Fabrieken lozen hun vuil in waterlopen en de zeeën. Het is wel bon ton in Thailand om de toerist de schuld te geven. Vorige week werd er nog een Thaise miljardair opgepakt wegens jagen in natuurgebied. Maar gelet hij een grote pief is in Thailand gaat hij waarschijnlijk vrijuit. Of komt er vanaf met wat smeergeld.