© ss

Emma getuigt over misbruik door vader: “Hij noemde mij zijn vrouw”

Jarenlang werd Emma Burt (19) uit Wales gedrogeerd en misbruikt door haar eigen vader. Nu Christopher Edwards (40) eindelijk in de gevangenis zit voor zijn vreselijke daden, vertelt het meisje openhartig over de hel waar ze door ging.

nadb

Emma trok in december 2012 op vijftienjarige leeftijd in bij haar vader Christopher Edwards. Ze had een hevige ruzie gehad met haar moeder, met wie de band altijd al woelig was geweest.

Eén maand na de verhuis begon het misbruik. Haar vader gaf haar cannabis en nadien ook zwaardere drugs om haar “onder controle te houden”. Dat deed hij dagelijks.

“Gedurende de eerste twee maanden sprak hij nooit over hoe hij mij verkrachtte. Hij wachtte telkens tot ik sliep. Ongeveer drie maanden later begon hij me drugs te geven. Het ging zelfs zo ver dat ik verslaafd raakte”, vertelt Emma. “Ik begreep niet wat er aan de hand was omdat ik constant zo onder invloed was. Mijn omgeving begon te merken dat ik vreemd deed, maar ik heb nooit iets verteld. Hoe meer drugs ik nam, hoe meer ik kon negeren wat er aan de hand was.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Zijn vrouw”

Twee jaar lang bleef haar vader haar verkrachten. Hij gaf haar telkens een gevaarlijke cocktail aan verdovingsmiddelen en nam ook ongepaste foto’s van haar. “Hij noemde me zelfs zijn vrouw”, zegt het meisje. “En dat was ook praktisch het geval.”

In december 2014 kon Emma de horror niet langer aan en probeerde ze zichzelf van het leven te beroven. De poging mislukte, maar zette het meisje aan om haar familie te confronteren met het misbruik.

De politie startte een onderzoek, dat uiteindelijk leidde tot de arrestatie van haar vader. Hij kreeg een celstraf van twaalf jaar voor verkrachting en seksueel misbruik van een minderjarig gezinslid.

Aanzetten tot praten

Door met haar verhaal naar buiten te komen, hoopt Emma andere slachtoffers van seksueel misbruik aan te zetten om te praten. “Ik hoop dat ik hiermee minstens één ander meisje kan helpen”, zegt ze.

Maar het misbruik heeft Emma getekend voor het leven. Drie weken geleden beviel ze van een zoontje David. Contact met de biologische vader heeft ze niet meer. Haar vertrouwen in mannen is helemaal weg en ze kan de wereld onmogelijk nog op dezelfde manier zien.

“Als je vader zoiets kan doen, de persoon in wie je het meeste vertrouwen hebt, dan kan iedereen dat. Een man die zijn kindje op het voorhoofd kust. Zulke kleine dingen zetten me aan het denken. Is daar meer aan de hand? Je zou er niet op die manier naar mogen kijken, maar ik doe dat wel”, zegt ze nog aan de Sun Online.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website http://www.zelfmoord1813.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer