Jos van Wijk.
Volledig scherm
Jos van Wijk. © Rob Voss

Zelfmoordpoeder van organisatie 'Laatste Wil' is zo goed als klaar

BuitenlandOndanks een nog steeds aanzwellende storm van protest zet Coöperatie Laatste Wil de uitgifte van een dodelijk poeder door. Middel X is de naam. Het moet gegadigden gelegenheid geven waardig uit het leven te stappen. Toxicologen waarschuwen voor het middel.

62 reacties

  • lilianne van neylen

    6 jaar geleden
    Wat een dubieus verhaal...
  • Linda Maes

    6 jaar geleden
    aan mvr M.Gevers.....ik denk dat u zich op een roze wolk bevind. De werkelijkheid is anders. U schrijft "als het leven uitzichtloos is" maar in welke miserabele toestand bevind u zich dan? en wie beslist daarover?Hoeveel miserie heeft u dan al doorstaan? Velen kiezen juist daarom, om nutteloze onderzoeken, scanners, proeven en medicatie te ontwijken die met 80% zekerheid toch niet zal werken. Niet vergeten mvr. sterven & ziek zijn is een buzzness.
  • Liliane Coeckx

    6 jaar geleden
    Ga maar eens een kijkje nemen op de gesloten afdeling van demente bejaarden. Dieren daar wordt voor gezorgd dat ze niet onnodig lijden. Mensen moeten mensonterend aan hun einde komen. Palliatieve begeleiding en palliatieve sedatie gaat niet vergenoeg om veel leed te besparen.
  • Hans Plas

    6 jaar geleden
    Hoe kan het dat een handel in dodelijke stoffen niet gereglementeerd is? Te gek voor woorden. Dat je het recht moet hebben om op te houden met leven lijkt me evident. Het bestaat, in Zwitserland. Waarom hier dan niet? Of glijden we af naar Soylent Green?
  • Machteld vandenbroecke

    6 jaar geleden
    dieren krijgen een zachte dood, mensen niet laat mensen die levensmoe zijn toch gaan, op een humane manier dat poeder jaagt me ook schrik aan, teveel bijwerkingen waar halen dokters het recht om over ons levenseinde te beslissen.