Vrachtwagen verliest 2 ton slachtafval op Antwerpse Ring

Een vrachtwagen verloor vanmiddag bij het remmen twee ton slachtafval op de Ring in Antwerpen. Het duurde tot 18.45u eer de weg weer vrij was. Het reinigen van het wegdek was een zeer zware klus en maakte de avondspits nog zwaarder dan gewoonlijk.

inke

Door het ladingverlies waren sinds 13.15 uur twee rijstroken versperd ter hoogte van de oprit Antwerpen-Centrum. De brandweer en de Civiele Bescherming kwamen ter plaatse met speciale pakken om het bijzonder smerige en stinkende afval op te kuisen en het wegdek te reinigen. Omdat het door de hitte ondraaglijk was om lang in de pakken te werken, wisselden ze elkaar om de vijftien minuten af.

De Civiele Bescherming deelde ook water uit in de file. Rond 16.50 uur was het afval in containers overgeplaatst, maar toen moest de reiniging van het wegdek nog beginnen. Daarvoor is speciaal materiaal ter plaatse gebracht omdat er dierlijke vetten op de weg zijn terechtgekomen.

De Liefkenshoektunnel was tijdelijk tolvrij. Het was al snel drie kwartier aanschuiven op de plaats van het ongeval. Ook op de E313 richting Antwerpen was het filerijden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer