© AP

Dit heeft u gemist op de Winterspelen: knappe Belgische prestatie, Winnie De Poeh op het ijs en snowboarder met gebroken nek

Afgelopen nacht geen strikt Red Bull-dieet gevolgd? Geen nood, wij hebben onze overdosis cafeïne binnen en praten u graag bij over wat u gemist hebt van de Winterspelen.

wic

Voor de Belgen stal kunstschaatser Jorik Hendrickx de show. Na de korte kür prijkt hij op een knappe elfde plaats. Hij plaatste zich zo voor de vrije kür van zaterdag. “Dit is misschien mijn beste kür ooit”, liet hij meteen na afloop optekenen. Hij lijkt zo op koers beter te doen dan de zestiende plek die hij vier jaar geleden in Sochi behaalde.

© Photo News

De Japanse titelverdediger Yuzuru Hanyu maakte indruk bij zijn comeback en gaat voorlopig aan de leiding. Hij kreeg een staande ovatie van het publiek voor zijn indrukwekkende passage en kreeg… tientallen Winnie De Poeh-knuffels zijn richting uit gegooid. Hanyu staat namelijk bekend als groot fan van Winnie De Poeh en heeft zo’n knuffel steevast bij als mascotte. Het ding heeft zelfs zijn eigen Twitteraccount.

© AP

En er waren nog landgenoten die in actie kwamen. Marjolein Decroix finishte op de 38e plaats in de slalom, Kim Vanreusel werd veertigste. De zege ging verrassend naar de 32-jarige Zweedse Frida Hansdotter. Topfavoriete Mikaela Shiffrin, de gedoodverfde opvolgster van Lindsey Vonn, kon haar titel namelijk niet verlengen doordat ze net voor de eerste run had moeten overgeven. Zij eindigde uiteindelijk pas vierde.

© AP

In de Super-G werd de Noorse dominantie eindelijk doorbroken. Na vier gouden medailles op rij moesten de Noren dit keer vrede nemen met brons. De 27-jarige Oostenrijker Matthias Mayer, die gisteren nog teleurstelde met een negende plek in afdaling, is de nieuwe olympische kampioen.

© Photo News

Wie spektakel wilde zien, moest op de snowboardcross bij de vrouwen zijn. Een massale valpartij na de laatste jump gooide daar het klassement nog stevig in de war. Winnares Michele Moioli had er geen last van, maar het zorgde wel voor een knappe tweede plaats voor de amper zestienjarige Française Julia Pereira De Sousa Mabileau. Het brons was voor de Tsjechische titelverdedigster Eva Samkova.

© AP

Minder goed nieuws was er van bij de mannen, die hun snowboardcross gisteren verreden. De Oostenrijkers kwamen immers met het nieuws dat kandidaat Markus Schairer zijn vijfde halswervel heeft gebroken bij de heuse doodsmak die hij maakte tijdens de race.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer