Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Millennials willen in alles de beste zijn

Wetenschap‘Ah, de jeugd van tegenwoordig’, hoor je mensen wel eens zuchten. Er wordt vaak gezegd dat de huidige generatie, ook wel Generatie Y of Millennials genoemd, minder werklustig of toegewijd is dan de vorige generatie (Generatie X) of die daarvoor (de Babyboomers). Nieuw onderzoek ondermijnt die gedachte echter. “Millennials zijn net erg perfectionistisch”, klinkt het.

17 reacties

  • Anoniem

    6 jaar geleden
    @Marco Maerten, in de jaren 50 verdienden men 8000 a 9000Bfr en huis af betalen was ook 4500Bfr ,toen was het effectief veel zwaarder ,je was zeker 8 jaar aan 't bouwen ,leefde op de beton ,geen badkamer ,veel was niet in orde ,vandaag met je 3 x meer klopt van geen kanten als je normaal blijft en daar wringt het ,moet pure extra luxe zijn.Wat de werkdruk betreft ,denk niet dat je 55 uur draait aan bovenver-melde bedragen,niemand van Uw generatie weet niet wat werken is.
  • Tim Claes

    6 jaar geleden
    Ze willen in alles de beste zijn. Dat is ook meteen het enige waar ze de beste in zijn: onrealistische verwachtingen.
  • Tim Claes

    6 jaar geleden
    Ze willen in alles de beste zijn. Dat is ook meteen het enige waar ze de beste in zijn: onrealistische verwachtingen.
  • Johan Van Biesen

    6 jaar geleden
    Elke generatie word gezegd, amai, de jeugd van tegenwoordig, wat is me da! Ik ben van 1964, ik zie ook wel een enorm verschil betreffende de twintigers van nu vergeleken met toen ik 20 was, het is om te wenen soms. Geen karakter, bij elke vraag gaan ze kijken op hun gadget want zonder Google weten ze niks, ze hebben geen vermogen meer om kritisch na te denken, en ze zijn een stelletje verwaande social media addicts.
  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    Onderstaande reacties bewijzen des te meer dat deze niet beseffen dat een 25-jarige vandaag bijna 3X meer moet sparen voor een woning dan de generatie die 25 was in 1990.Om nog te zwijgen over de steeds hogere werkdruk.Praat eens met de jeugd en jullie ogen zullen opengaan.Ik ben nochthans van 1970...