Man met levenslang rijverbod rijdt onder invloed op gestolen quad en ramt politiecombi

Een patrouille van de lokale politie van de zone Beringen-Ham-Tessenderlo heeft in de nacht van donderdag op vrijdag rond middernacht de achtervolging moeten inzetten op een quad, die aan een hoge snelheid door de Heggebossenweg in Tessenderlo reed. De bestuurder van de quad vluchtte weg en kwam daarbij in botsing met een politievoertuig. De quad kantelde. De bestuurder zat met een levenslang rijverbod en was onder invloed van drugs. De quad bleek bovendien gestolen. Dat maakte politie Beringen-Ham-Tessenderlo vrijdag bekend.

adm

Door de botsing met het politievoertuig kantelde de quad. De bestuurder wilde vervolgens te voet wegvluchten. De politie kon de verdachte onderscheppen en overmeesteren. Hij had een gebruikershoeveelheid drugs op zak. Bij een drugtest bleek dat hij ook onder invloed van drugs met de quad had gereden.

Het ging om een 48-jarige man uit Diest. De politie van de zone Heusden-Zolder kwam de vaststellingen doen van de aanrijding met alleen stoffelijke schade. De quad was in juli 2017 in Halen gestolen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen