© BELGA

Eurocommissaris bekijkt aantijgingen over belastingontduiking Ikea

De Europese Commissie bekijkt de aantijgingen van de Europese groenen over grootschalige belastingontwijking door meubelgigant Ikea. Dat heeft eurocommissaris voor Concurrentie Margrethe Vestager bevestigd. Volgens haar is het echter nog “veel te vroeg” om meer te zeggen over de zaak.

De Europese groenen hadden in februari uitgepakt met een rapport waarin geconcludeerd wordt dat Ikea via financiële constructies tussen 2010 en 2014 een half miljard euro aan belastingen heeft vermeden.

“We hebben de documentatie van de groenen ontvangen en we bekijken die momenteel, maar we hebben geen verdere commentaar zoals de zaken er nu voorstaan”, zo zei Vestager in een interview met Bloomberg TV. De eurocommissaris beklemtoonde daarbij opnieuw dat haar onderzoek naar mogelijke belastingontwijking niet enkel de Amerikaanse multinationals viseert.

Vestager haalde onlangs het wereldnieuws met haar beslissing dat de Ierse regering 13 miljard euro aan niet-betaalde belastingen moet vorderen bij telecomgigant Apple.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer