Zware brand legt meubelzaak in Molenbeek in de as: kwaad opzet niet uitgesloten

De brand in een opslagplaats van een meubelwinkel aan het Saincteletteplein in Sint-Jans-Molenbeek die rond 10 uur uitbrak, was even voor de middag onder controle. Burgemeester Françoise Schepmans van Molenbeek verklaarde eerder dat er twee krakers in het gebouw aanwezig waren, van wie één op de vlucht sloeg. Uit onderzoek blijkt nu dat er slechts één persoon aanwezig was -de exploitant- die gewond raakte door rookintoxicatie, aldus de politiewoordvoerder. De man werd overgebracht naar het ziekenhuis.Burgemeester  Het parket sluit kwaad opzet voorlopig niet uit.

22 reacties

  • Freddy Sonnemans

    6 jaar geleden
    Krakers zijn wettelijk beschermd in Belgie. Dat de eigenaar zijn plan maar trekt.
  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    "Meubelzaak" in Molenbeek, nog wel ? Matten en matrassen dus. Goeie maar mislukte poging van de "eigenaar". Volgende keer beter . In Schaarbeek of zo.
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    ze kregen geen vergunning voor volledige afbraak Waardoor verkoop in afwachting bleef Nu moeten alles afbreken Welke gemeente was weer ???Laat ons hopen dat de verzekering enkel de afbraakkosten op zich neemt en niet de inboedel +waarde gebouw ! want men was met uitverkoop bezig :maar vorige week nog grote levering!
  • dominique castelein

    6 jaar geleden
    de verzekering zal een expert moeten aanstellen plus bewaking
  • Kim Nannan

    6 jaar geleden
    Toch ni logisch dat diene eigenaar daar voor moet opdraaien als er krakers zaten?
  1. Foto’s van luxeleven op Tenerife doen Blankenbergse kapper Dylan L. (28) de das om: “Hij pronkte met wagen van 117.000 euro op Instagram”
    PREMIUM

    Foto’s van luxeleven op Tenerife doen Blanken­berg­se kapper Dylan L. (28) de das om: “Hij pronkte met wagen van 117.000 euro op Instagram”

    Hij had het hazenpad al gekozen, toen de rechter in Brugge hem eind december vorig jaar bij verstek veroordeelde tot een effectieve celstraf wegens nieuwe drugsfeiten. Maar de Blankenbergse kapper Dylan L. (28) deelde gretig foto’s van het leventje dat hij intussen leidde op Tenerife. Met een Mercedes C63 én een gepersonaliseerde nummerplaat als ultiem symbool van al die luxe. Dat gepoch deed hem zaterdag de das om. Portret van een kapper met losse handjes, die vorige week nog genoemd werd in een zaak rond smokkel van drugs in de gevangenis van Brugge.
    Blankenberge
  2. Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
    Jobat

    Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloos­heids­uit­ke­ring kan je dan rekenen?

    Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit.