Ouders verliezen tweede dochter in vier jaar tijd: “Haar begrafenis zelf regelen houdt ons op de been”

© if

© if

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Twee kinderen afgeven in vier jaar tijd. Het is iets wat geen enkel gezin zou moeten doormaken. Maar voor een koppel begrafenisondernemers uit Eernegem is het de beenharde realiteit. “De begrafenis zelf regelen houdt ons op de been.”

TIM LESCRAUWAET

7 augustus 2012: Jill Werbrouck (19), dochter van Marie-Ann Vanrafelgem en stiefdochter van Kristof Allemeersch uit Eernegem, sterft bij een routineoperatie. Vier jaar later, 12 september 2016: Axelle Allemeersch (11), dochter en stiefdochter van hetzelfde koppel, sterft na (vermoedelijk) een infectie op de hartspier. “Toen Jill stierf, hadden we nooit gedacht dat we zoiets nog eens zouden moeten meemaken”, zegt Kristof. “Maar dat was duidelijk verkeerd gedacht. Nu staan we ervoor en moeten we erdoor. Hoe hard het allemaal ook is.”

Jill stierf vier jaar geleden in het ziekenhuis van Torhout bij een operatie. Ze kreeg een klaplong toen er iets fout ging met het toedienen van de verdoving. De oudste van het nieuw samengestelde gezin overleefde het niet. Ze werd in een felroze kist, in het bijzijn van 1.250 mensen, begraven. De hele uitvaart werd tot in de puntjes geregeld door het koppel begrafenisondernemers.

De kleine Axelle vroeg haar papa toen om haar in een oranje kist te begraven als zij ooit zou sterven. “Maar ik had toen nooit gedacht dat we dat we haar vier jaar later ook effectief zouden moeten begraven”, zegt Kristof. “Je gaat er simpelweg niet van uit dat één gezin nog zo'n tegenslag zou moeten verwerken.”

De elfjarige Axelle belandde op 25 augustus - haar verjaardag nota bene - in het UZ in Gent. De tiener had pijn en moest overgeven. Ze vocht nog een tweetal weken voor haar leven, maar moest de strijd zondag uiteindelijk opgeven. “Ons klein wittekopje”, zegt Kristof liefdevol. “Ze was altijd opgewekt, altijd goedlachs. Ze bracht hier echt vrolijkheid in huis. Vorige maand zijn we nog samen naar Tanzania op reis geweest. Het is een schrale troost, maar daar hebben we enorm van genoten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen