© JAA

'"Ook op parking Makro kan je een boete krijgen"

Eddy Van Breda vocht met succes een GAS-boete aan wegens verkeerd parkeren. “De vaststelling gebeurde op de parking van Makro. Daar mogen parkeertoezichters helemaal niet schrijven”, wil de oud-rijkswachter uit Wommelgem mogelijke lotgenoten voorlichten. Toch wel, stellen zowel politie als Makro.

jaa

Het was Eddy’s echtgenote Marleen Wouters die begin dit jaar met haar hoogbejaarde en moeilijk te been zijnde moeder was gaan winkelen in Makro aan de August Van de Wielelei. “Mijn schoonmoeder, intussen overleden, had een machtiging voor een parkeerplaats voor mensen met een beperking. Alleen was mijn vrouw die kaart die dag vergeten op het dashboard te leggen”, vertelt Eddy Van Breda (58).

Maar Eddy Van Breda wilde de opgelegde 110 euro niet betalen en kroop in de pen. Hij schreef een verweerschrift naar Nele Geusens, sanctionerend ambtenaar van de stad Antwerpen. “Op minstens twee borden bij de inritten van de grote Makro-parking staat dat je een privé-parking betreedt. Artikel 1 van de wegcode bepaalt duidelijk dat die wegcode alleen geldig is op de openbare weg. Bovendien werd het proces verbaal niet, zoals wettelijk is voorgeschreven, binnen de twee weken verzonden”, schreef Van Breda. De sanctionerend ambtenaar schold de boete kwijt.

Kous af zou je denken, maar Eddy Van Breda vreest dat wel meer mensen een boete krijgen op parkings van grootwarenhuizen en die wellicht niet aanvechten. “Ik raad hen aan dat dit zeker wel te doen.”

Sven Lommaert, woordvoerder van de Antwerpse politie, komt na ruggespraak met zijn verkeersspecialisten toch tot een andere conclusie. “Op een parking zoals die van Makro geldt de wegcode wel degelijk”, zegt hij in een reactie.

Lees het volledige verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen editie Zuid

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER