Angela Merkel en Jens Spahn
Volledig scherm
Angela Merkel en Jens Spahn © Wolfgang Kumm/dpa

Angela Merkel geeft ministerpost aan grootste criticus binnen partij

Angela Merkel, de partijleider van de CDU, wil Jens Spahn voordragen als minister van Volksgezondheid. Dat heeft het persagentschap DPA uit goede bron vernomen. Spahn - de huidige parlementaire staatssecretaris voor Financiën - geldt binnen de christelijke partij als een van de grootste critici van de huidige bondskanselier. Met de keuze probeert Merkel de rangen te sluiten in de aanloop naar het partijcongres maandag, dat zijn fiat moet geven over de namen die worden voorgedragen voor ministerposten.

31 reacties

  • Rik Connaerdt

    6 jaar geleden
    Hou je vrienden dichtbij en je vijanden nog dichter. Een beproefde strategie. Mr. Spahn zal een jaartje, schat ik, minister zijn en dan breekt er een klein schandaaltje rond hem of één van zijn naaste medewerkers los, zodat hij mag opkrassen. Probleem opgelost.
  • Paul Boutsen

    6 jaar geleden
    Alles voor het postje, zo kan ze weer een miljoen economische gelukzoekers binnenhalen, tot ze de verkiezingen wel wint.
  • Eddy van Dorst

    6 jaar geleden
    Laten we hopen dat de boerin terug op het veld kan werken daar waar ze thuis is.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Er zijn er hier die van Duitse pôlitiek zoveel brood hebben ge-eten dan de Belgische en daarom zijn er ook aan de macht door de onkunde van de kiezers.Mag er even op gewezen dat de Socialisten in de oppositie zaten en NIET wou meeregeren na 4 jaar.Nadat de vorming van een Jamaica regering was afgesprongen (FDP en Groenen)heeft de CDU/CSU de Socialisten op knie gebeden terug een regering te vormen tussen haakjes.Net door zo'n onwetendheid en domheid is ook de NVA in Belgie aan de macht.
  • Jef Lois

    6 jaar geleden
    De afgevaardigden van de SPD moeten deze vrouw weg stemmen en zeker niet akkoord gaan met de voorgestelde regering. Laat de Duitsers opnieuw stemmen en het zal blijken dat Merkel moet vertrekken.