BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Bart Swings draagt Belgische vlag tijdens sluitingsceremonie: "Ik ben nog altijd heel trots"

Bart Swings krijgt de eer om de Belgische vlag te dragen tijdens de sluitingsceremonie van de Olympische Winterspelen. Dat maakte het BOIC vandaag bekend. 

23 reacties

  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    Jeroen, u gaat Bart toch niet vergelijken met Sven Kramer. Hoezo hij ging hem terughalen? Nee Sven zag het nutteloze in van de snelheid waarmee hij een ronde te vroeg wegreed, en hield het toen voor gezien. Kramer is geen massastarter, maar kon niet anders dan eraan deelnemen omdat Nederland maar 10 schaatsers mocht opstellen en men dus niet anders kon dan Kramer mede opstellen voor de massastart. Zijn allereerste keer trouwens.
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Als die aankomt op Zaventem staat er een feestcommitee plaats, komt hij op het journaal, uitgebreid in het sport, in enkele praatprogramma's, mag hij misschien meedoen aan een spelprogramma, kan hij reclame maken voor zwarte rekkers, enz. Succes verzekerd.
  • Christiaan Goethals

    6 jaar geleden
    Voor de schaatssport zijn we van Nederland afhankelijk. De vorige medaille was wel van Bart Veldkamp, vergeet dat niet en.......gelukkig heeft Bart Swings veel connecties in Nederland, anders was het niets. Buiten ons onderwijs en ziekenzorg kunnen we veel, heel veel van de Nederlanders leren, ik kan het weten want ik kom er veel, heb er familie en woon een 5 tal km van de grens af.
  • Patrick morel

    6 jaar geleden
    Joke moesten we nu eens belastinggeld, we betalen er zoveel, gebruiken om de schaatssport naar de top te brengen, we zijn straks wereldkampioen. Hoeveel schaatsbanen zijn er hier, hoeveel wielerpistes, atletiekbanen, wat doen ze met al dat belastinggeld, waarom hebben we 3 of zijn het er 4 ministers van sport.
  • Joke Van Kalmthout

    6 jaar geleden
    De schaatssport zal in België nooit echt van de grond komen, op een enkele doorzetter na. Proficiat Bart! De reden is dat het niet in jullie cultuur zit. In Nederland komen kinderen met schaatsen en al uit de baarmoeder. Dat maakt het voor sponsoren aantrekkelijk om er geld in te steken. Want de schaatssport is in NL niet door belastinggeld op Olympische hoogte gekomen, maar door commercieel geld.