Moet de Hongaarse premier Viktor Orbán zich zorgen maken?
Volledig scherm
Moet de Hongaarse premier Viktor Orbán zich zorgen maken? © REUTERS

Taant de macht van Viktor Orbán? Partij Hongaarse premier verrassend verslagen in lokale verkiezing

Niemand had het zien aankomen, maar toch is het gebeurd: de partij van de almachtige Hongaarse premier Viktor Orbán is gisteren verrassend verslagen bij een lokale tussentijdse verkiezing. De uitslag joeg een schok door de regerende Fidesz-partij, die na de parlementsverkiezingen over minder dan anderhalve maand hoopt aan de macht te blijven. De oppositie ruikt echter haar kansen.

15 reacties

  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    Eenvoudig gezegd, gemeenteraadsverkiezingen dus. Tja, Orban is geen "burgemeester"-kaliber. Orban weegt zwaarder, die moet "Hongarije" leiden. Men maakt van Somers ook geen "premiér.
  • Frans Peeters

    6 jaar geleden
    De wens van de EU gedachte, allen tegen een
  • Jeff Smulders

    6 jaar geleden
    De grootste graaiers zitten bij de EU in Brussel zelf. En Orban heeft gelijk.de EU verkoopt de Europeanen en Europa aan anderen die nooit bijgedragen hebben aan de smerige systemen van de EU politiek. De emigranten zijn willens en wetens binnen gelaten het is een grote smerige zooi heel de EU politiek. Kijk maar naar het EP inklokken en naar huis gaan maar wel € 500 verdienen voor de vergadering bij te wonen terwijl ze niet aanwezig zijn, wie is er dan corrupt??
  • Conny Van den Bosch

    6 jaar geleden
    komaan, hij heeft niet verloren, de anderen hebben gewoon gedaan zoals hier ook gebeurd, ze gaan "samen" en dus verloochenen ze hun eigen kiezers.
  • Sharon Debeul

    6 jaar geleden
    Enerzijds met 2 handen tegelijk Europees geld verduisteren, en anderzijds de achterban bespelen hoe slecht de EU wel is. Beste EU, gooi die graaiers op de mesthoop.