© Nerio Giardini

Dankzij deze simpele formule vind je de perfecte hoogte voor je hak

Op hoge hakken lopen zonder pijnlijke voeten? De verkeerde schoen kan een echte dealbreaker zijn. Met deze tips vind je de perfecte hoogte voor je hak!

cityfashion

Vertrouw op de wetenschap

Een wetenschappelijke formule om je ideale hakhoogte te vinden? Ze bestaat volgens de Londense podologe Emma Supple én ze is vrij simpel. Benieuwd hoe je ze kan toepassen? Zorg ervoor dat je een stoel, een meetlint, een potlood en iemand die je kan helpen in de buurt hebt.

Doe je schoenen uit, ga met een rechte rug op de stoel zitten en houd je been recht voor je uit terwijl je je voet zo goed mogelijk ontspant. Blijft je voet in een natuurlijke, rechte hoek zitten ten opzichte van je gestrekte been? Dan heb je minder beweeglijkheid in je spieren en kies je best voor een platte schoen of een heel laag hakje, een kittenheel bijvoorbeeld. Valt je voet al bengelend naar voren in een rechte lijn? Good news, jij bent een geboren hakkendrager!

Om de exacte hakhoogte te bepalen, laat je vervolgens iemand het meetlint vanaf je hiel in een rechte lijn (evenwijdig met de vloer) vasthouden. Leg vervolgens een potlood op de bal van je voet, haaks op de tape. Het punt waar het potlood en meetlint elkaar raken? Daar lees je de afstand af: dit is jouw perfecte hakhoogte!

Kijk naar de hielen en de speling vooraan

Wil je toch eens een paar hakken uitproberen die nét iets hoger zijn? Kijk dan zeker eerst naar de versteviging in de hiel van de schoen. Hoe hoger de hak, hoe beter de kwaliteit van de hiel-cup moet zijn.

Ook de juiste maat is een echte must. Zorg er daarom altijd voor dat er een duimdikte speling zit tussen je grote teen en de punt van je schoen. In schoenen met hakken moeten je tenen nog kunnen bewegen (je maakt automatisch een “grijpbeweging”).

Tip: pas schoenen altijd in de namiddag, je voeten zwellen namelijk altijd een beetje doorheen de dag!

Stel jezelf genoeg vragen

Je droompaar gezien in de schoenwinkel? Stel jezelf altijd de vraag: ‘kan ik hier écht comfortabel op lopen?’. Als je zonder problemen kan wandelen over verschillende soorten ondergrond, dan heb je de juiste hakhoogte te pakken.

Lukt het toch niet helemaal? Probeer dan eens een ander soort hak in dezelfde hoogte: brede hakken, blokhakken, sleehakken of schoenen met een iets dikkere zool en enkelbandje lopen nu eenmaal makkelijker dan een puntige stiletto.

Dit zijn dé draagbare schoenentrends voor het voorjaar

© Fratelli Rosetti

Nieuw seizoen in aantocht? Tijd voor nieuwe schoenen! Van mocassins tot licht gekleurde sneakers, met deze schoenentrends scoor je dit voorjaar gegarandeerd.

Fris de lente in met mocassins

Mocassins doen het al enkele jaren goed in het (mode)straatbeeld. Anno 2018 heeft deze frisse voorjaars-schoen een upgrade gekregen. Felle kleuren, studs, opvallende stiksels of materialen: tijdens de lente mag het wat meer zijn!

Geef je sneakers een likje pastelverf

Met some good old sneakers zit je altijd goed. Onder een jurkje of jeans, sneakers passen bij je hele garderobe. Dé lentetrend op sneaker-vlak? Pastelkleuren! Roomwit, oudroze, babyblauw of muntgroen geeft je outfit een frisse toets.

Hoe kleiner de hak, hoe beter!

Say goodbye to pijnlijke voeten! Dit voorjaar geldt: hoe lager de hak,hoe beter. Fijne ‘kittenheels’ zitten niet alleen een stuk comfortabeler, ze stralen minstens even veel stijl uit als een hoge stiletto of sleehak.

Gun je voeten een straaltje zon met een muiltje

De perfecte lenteschoenen en trend in spé? Muiltjes en instappers! Het kleine zusje van de mocassin laat je hielen open en bloot. Het muiltje gaat nog een stap verder en voegt er een hak en open tenen aan toe. Verrassend effect én blaarvrije, frisse hielen? Check! Tip: draag je instappers zowel onder een jurk, lange rok als jeans: hallo multitaskers!

4 schoenen die je benen slanker maken

© Hispanitas

Je benen optisch verslanken? Niet alleen de juiste broek of rok, ook je schoenen kunnen moeder natuur een handje helpen. Meenemen naar de schoenwinkel: deze schoenen maken je benen slanker!

Kies voor de juiste hak

Het spreekt voor zich dat hoge hakken je benen verslanken, maar wist je dat de juiste hak nog meer wonderen doet voor je figuur? Wanneer je kiest voor een enkellaarsje (tot nét boven je enkel) met halfhoge hak krijgen je kuiten een flinke boost.

Extra punten voor comfort: hoe dikker en bruter de hak, hoe slanker je benen lijken! Mag het voor jou toch iets eleganter? Puntschoenen, zonder of mét hak, geven bijna evenveel effect als die vermoeiende les pilates.

Liever platte schoenen? Kies dan voor deze modellen!

De enige keer dat wij Carrie Bradshaw tegenspreken: je hebt echt geen hoge hakken nodig om je benen slanker te maken. Een huidskleurige schoen, van ballerina tot kittenheel, werkt altijd!

Hetzelfde geldt voor plateauzolen. Mocassins, sneakers of brogues met een verhoogde zool geven je benen een 'lift'. Je enkels (het smalste deel van je been) worden benadrukt waardoor je onderlichaam er meer in proportie uitziet. Nog een reden nodig om nieuwe schoenen te kopen?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer