Genk en Bizot in tien minuten van hemel naar hel in Wenen

Racing Genk is slecht begonnen aan zijn Europa League-campagne. De Limburgers gingen met 3-2 onderuit op het veld van Rapid Wien, mede dankzij een blunder van doelman Marco Bizot.

vtvn

Genk en Rapid hadden duidelijk zin in een nieuw Europees avontuur en de sfeer in het Allianz Stadion was heerlijk. Beide ploegen kwamen met aanvallende intenties het veld op en dat leverde een aangename eerste helft op. De eerste kansjes waren voor de thuisploeg, met kopballen van Joelinton en Schaub en een vluchtschot van Schwab.

Daarna kwam Genk beter in de partij en Bailey probeerde het een keer van ver, zonder succes. Dan werd Buffel diep gestuurd door Pozuelo maar de stift van de Genkse kapitein werd gestopt door Strebinger. Wat later kopte Schaub een uitstekende kans voor Rapid over. Bailey probeerde het in de 29e minuut nog eens van ver. Deze keer mét succes want zijn knal verdween heerlijk in de kruising: 0-1. Samatta liet voor rust nog de 0-2 liggen.

Helse tien minuten

Genk kwam minder scherp uit de kleedkamer, terwijl Rapid gebrand was op de gelijkmaker. Joelinton was al snel gevaarlijk maar lang wachten op een doelpunt moesten de Oostenrijkers niet. Schwab zette in de 51e minuut namelijk de bordjes gelijk met een harde knal: 1-1.

Daarna ging het licht uit bij Genk. Colley kon eerst een gevaarlijke voorzet nog wegwerken maar op het uur stond de 2-1 alsnog op het scorebord. Joelinton mocht zomaar op wandel gaan op de helft van de Limburgers en liet Bizot geen kans met een lage schuiver: 2-1. Amper één minuut later stond het al 3-1. Colley tikte terug op Bizot, maar door een akelige opwipper trapte de Genkse doelman in de lucht en naast de bal... Pijnlijk.

Bailey maakte er in de extra tijd nog 3-2 van na een penaltyfout op Uronen, maar verder kwam een aangeslagen Genk niet. Binnen twee weken thuis tegen Sassuolo (dat met 3-0 won van Bilbao) zal het veel beter moeten.