thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

OPINIE: "Herleid rechtvaardigheid niet tot de zoveelste belasting waar de echte grote vermogens toch aan ontsnappen"

Het is eindelijk zover. Na veel vijven en zessen is de erfbelasting eindelijk een feit. Belastingen verlagen is normaalgezien een veilige politieke zet, die steevast op applaus van de bevolking wordt onthaald. Nochtans stuitte deze hervorming op veel kritiek. Zelfs vanuit liberale hoek werden argumenten aangedragen waarom een belastingverlaging geen goed idee is. Zijn erfenissen dan echt een bron van onrechtvaardigheid?

10 reacties

  • JOZEF VAN RAEMDONCK

    6 jaar geleden
    Een betere benaming zou zijn "inbeslagname van uw spaargeld".
  • jan boden

    6 jaar geleden
    Hij pleit dus voor de afschaffing van de dotaties aan ons koningshuis. Er zijn dus toch nog politici die verstand krijgen met het schrijden van de jaren.
  • Patrick morel

    6 jaar geleden
    Rechtvaardigheid en democratie, holle woorden in de mond van politici. Kijk naar de pensioenen en uitkeringen voor de burger. We hebben niet alleen koninklijke families, we hebben ook politieke families, verkozenen die hun kinderen in die naar hun woorden in die hondenstiel sturen, . Zou het toch voor de centen zijn?
  • Klara De Smet

    6 jaar geleden
    Te beginnen bij het koningshuis?
  • Jan Van Overveldt

    6 jaar geleden
    "De idee dat iemand door zijn geboorte een bepaalde status verwerft hoort thuis in de middeleeuwen." Dus OVLD is tegen de monarchie?? Is wel strafbaar in België zo iets te zeggen. Erfbelasting had nooit mogen bestaan...zie hiervoor naar andere EU landen, onbestaande of veel lager. Maar ja 132 miljoen erfbelasting op jaarbasis voor Vlaanderen alleen al mislopen, je zou zou voor minder een Panama of Bahamas rekening openen.