Antwerpse ring afgesloten door brandende vrachtwagen

De Antwerpse Ring richting Gent is al de hele avond afgesloten door een brandende vrachtwagen. De hinder die dat veroorzaakt kan nog tot diep in de nacht duren. De Liefkenshoektunnel richting Gent is sinds 22.40 uur tolvrij.

De bestuurder van de vrachtwagen had kort na 21 uur gemerkt dat zijn oplegger in brand stond. "De man heeft zich snel op de pechstrook gezet en zijn trekker losgekoppeld. Hij bleef ongedeerd, maar de oplegger stond al snel in lichterlaaie", zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

De oplegger is volgens de brandweer geladen met amoniumdifosfaat, een product om kunstmest mee te maken. "Er is wat van het product uit de oplegger gelopen en dat kan mogelijk nog ontbranden. Het is ook 400 graden. Onze ploegen blijven het verder afkoelen. Daarna kunnen de takelwerkzaamheden beginnen", zegt woordvoerster Jasmien O. van brandweerzone Antwerpen.

Omdat het afkoelen traag verloopt, kan de hinder dus nog enige tijd aanhouden. "Het verkeer dat op de A12 en de E19 richting Gent moet, kan niet meer via de zuidelijke helft van de Antwerpse Ring, maar moet via de noordelijke, wat een behoorlijke omweg is. De Liefkenshoektunnel werd in de richting van Gent tolvrij gemaakt", zegt Peter Bruyninckx.

De bestuurders die sinds het ongeval vast staan tussen de afrit Kleine Bareel en de plaats van het ongeval, mogen onder politiebegeleiding rechtsomkeer maken, zodat zij niet langer in de file moeten blijven staan.

Meest gelezen