AFP
Volledig scherm
© AFP

Ce*suur tot in het absurde: China verbant letter 'n', maar ook Winnie de Poeh heeft het zitten

Van een beetje censuur kijkt de gemiddelde Chinese internetgebruiker al lang niet meer op. Maar na de aankondiging dat president Xi Jinping de toelating krijgt langer president te blijven, ging de overheid wel bijzonder ver. Behalve termen als 'keizer', 'emigreren' en 'incapabel' werden ook het boek Animal Farm, Disney-figuurtje Winnie de Poeh en zelfs gewoon de letter 'n' geblokkeerd.

13 reacties

  • linda thinks

    6 jaar geleden
    Karen Kiebooms je kan niet eens meer een nieuw account aanmaken ? geloof ik niet ,maak een ander email adres aan en daarmee een nieuwe facebookacount daarna kan je zelfs je nieuwe tijdelijke emailadres gewoon schrappen
  • Eddy Breuker

    6 jaar geleden
    wij zijn ook die richting uit aan't gaan. Wie oplet heeft dat reeds gemerkt.
  • dirk caels

    6 jaar geleden
    Zelf getrouwd met een Chineese, en heb veel vrienden daar. Van hen mag hij nog jaren aanblijven. De beste die ze ooit hebben gehad. En zijn gelukkig.
  • Ed Buun

    6 jaar geleden
    Stel je voor dat de chinezen even vrij zijn als wij, wat gaat er dan op ons afkomen? Nieuwe top series, films, nieuwe manga's, nieuwe technologieën, nieuwe ongelooflijke uitvindingen, enz... Zie maar Japan, vanaf zij bevrijd zijn geweest is alles alleen maar beter en beter geworden voor hun en de wereld.
  • Karen Kiebooms

    6 jaar geleden
    Dat roddelen hebben we van de Amerikanen geleerd - alsof dat dan weer de overtreffende trap van het moment is ... ik vind het 'beleid' van Facebook bijvoorbeeld wel heel erg lijken op een andere vorm van censuur - kan niet eens meer een nieuw account aanmaken, ook al is het overduidelijk dat er mij niks te verwijten valt - soit, daar mogen de mensen straks zelf over oordelen, want denk nu niet dat ik me zo gemakkelijk gewonnen geef ...