Alle bijen worden bedreigd door het pesticide neonictinoïden.
Volledig scherm
Alle bijen worden bedreigd door het pesticide neonictinoïden. © thinkstock

Europa bevestigt: beruchte groep pesticiden doodt bijen

Het pesticide neonicotinoïde bedreigt bijen, zo waarschuwt de Europse voedselwaakhond. 'Neonics', zoals het in de Europese wandelgangen heet, werd vijf jaar geleden tijdelijk verboden vanwege het vermoeden dat het inderdaad schadelijk was voor bijen. Dat wordt nu bevestigd.

10 reacties

  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    In China gebruiken massaal nog DTT en andere gevaarlijke producten in o.a. de fruitteelt. Dat is geen enkel probleem om dat concentraat via Italia massaal op onze markt te brengen. Europa heeft een zeer strenge politiek op dergelijke zaken maar als het van buiten Europa komt is het geen probleem. Zo maken we onze ganse economie en onze welvaart stilaan kapot. Er is geen langetermijndenken in Europa.
  • Robert Reijniers

    6 jaar geleden
    Studies en nog eens studies, ondertussen bolt de trein der traagheid gewoon voort en blijft de handel in vergif gewoon door gaan. Met dank aan de politici die nooit de moed hebben om tegen de industrie in te gaan. Het eigenbelang primeert.
  • Johan Vancaneghem

    6 jaar geleden
    Het is toch al te laat, geen zorgen, het zal snel gaan voor ons, veel sneller dan je denkt. Als het begint, geen 10 jaar later zijn we uitgestorven. Nu lijkt alles in orde, het is het verhaal van de kikker in het water dat langzaam opwarmt.
  • oswald billiet

    6 jaar geleden
    Als de bijen uitsterven zal ook het mensdom uitsterven. Ook in de suiker die wij in de winter als bijvoeding aan de bijen geven zit dit sproeimiddel dat door de suikerbieten werd opgenomen. Het is fataal door de bijensterfte die het veroorzaakt.
  • Ikke 123

    6 jaar geleden
    Dat zal wel weer aflopen zoals met round up. Flink wat steekpenningen en de particulier word het verboden maar op grote schaal nog wel toegestaan.