Miljoen euro om te lange wachtrijen op warme dagen te voorkomen

© ssj

Om op warme dagen de lange wachtrijen aan het provinciedomein van Huizingen in te perken, komt er in 2018 een nieuw inkomgebouw met meer kassa's. De vernieuwing van de sanitaire voorzieningen moet volgend jaar al klaar zijn.

JELLE SCHEPERS

Al wie op een warme en zonnige dag naar het provinciedomein van Huizingen trekt, moet rekening houden met lange wachtrijen die tot boven het half uur kunnen oplopen. Om daar komaf mee te maken, trekt de provincie 1,1 miljoen uit voor en nieuw gebouw met meer kassa's. De provincieraad gaf groen licht. “Die lange wachttijden op warme dagen zorgen voor wrevel en discussie, zeker als sommige bezoekers proberen voor te steken”, vertelt gedeputeerde Water Zelderloo (Open VLD). “Een nieuw onthaalgebouw moet daar een oplossing voor bieden. We trekken het aantal kassa's op van twee naar drie, en sluiten de mogelijkheid niet uit om op termijn nog een vierde te installeren.”

De werken aan het nieuwe onthaalgebouw starten normaal over een half jaar. Bij de start van het zomerseizoen in april 2018 zou alles gerealiseerd moeten zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen