Een foto van Anne Frank uit 1942.
Volledig scherm
Een foto van Anne Frank uit 1942. © AP

Naam Anne Frank toch niet op Duitse trein: "Kwetsende inschattingsfout"

Deutsche Bahn (DB) ziet af van een plan om treinen te vernoemen naar historische persoonlijkheden, zoals Anne Frank. Een woordvoerder van het spoorbedrijf erkende tegenover de krant Bild dat een "kwetsende" inschattingsfout is gemaakt.

0 reacties

  1. Hooggerechtshof VS buigt zich in monumentale zaak over onschendbaarheid Trump: “Zonder immuniteit geen presidentschap mogelijk zoals we dat nu kennen”
    Update

    Hoogge­rechts­hof VS buigt zich in monumenta­le zaak over onschend­baar­heid Trump: “Zonder immuniteit geen president­schap mogelijk zoals we dat nu kennen”

    Het Amerikaanse Hooggerechtshof buigt zich sinds vandaag over de vraag of Donald Trump strafrechtelijk vervolgd kan worden voor zijn handelen als president. “Zonder presidentiële immuniteit tegen strafrechtelijke vervolging kan er geen presidentschap zijn zoals wij dat nu kennen”, zei de advocaat van de oud-president vandaag in de rechtbank. Hoewel het de vraag is of Trump kans maakt de zaak te winnen, lijkt hij met het proces vooral tijd gewonnen te hebben.
  2. VS waarschuwen voor dodelijke drug als nieuw wapen in Russische oorlogsvoering: “Stuur gasmaskers naar Oekraïne!”
    PREMIUM
    36

    VS waarschu­wen voor dodelijke drug als nieuw wapen in Russische oorlogsvoe­ring: “Stuur gasmaskers naar Oekraïne!”

    Rusland vecht de loopgravenoorlog in Oekraïne steeds vaker uit met chemische wapens. Tot nu toe gaat het vooral om traangasgranaten, maar de Verenigde Staten waarschuwen nu ook voor synthetische opioïden. Die zijn berucht als levensgevaarlijke drug, maar kunnen ook als wapen dienen. Rusland heeft ze al gebruikt om terroristen te bestrijden en zou plannen hebben om dat ook in oorlogssituaties te doen. We leggen uit hoe dat in zijn werk zou gaan en wat de gevaren zijn.