Een IS-strijder.
Volledig scherm
Een IS-strijder. © afp

Belgische terroristendatabank schiet tekort, maar antiterreurorgaan krijgt pluim

Onze centrale terroristendatabank, met informatie over meer dan 600 Syriëstrijders en (potentiële) terroristen, schiet op verschillende punten tekort. Wie onterecht in de databank belandt, wordt er niet op tijd uitgehaald. Er is ook amper of geen controle op wie de databank kan raadplegen, schrijft De Tijd donderdag.

11 reacties

  • jan boden

    6 jaar geleden
    Beter een paar te veel in de databank dan te weinig. En beter deze databank dan helemaal niks. Kritiek kan men altijd op alles leveren.
  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    Ten onrechte zit men "nooit" in die databank. Kandidaat-terrorist, terrorisme-sympathie, ma-pa-broer-zus-nonkel-tante van ....Honderden ! Om te "verfijnen" is 95% te herleiden tot dezelfde dubbele nationaliteiten (2 à 3). Met een kleine inspanning vrij makkelijk te volgen (en indien nodig oppakken voor verhoor). Bezwaren ? "Wij" worden vanaf de geboorte "gevolgd". Stil en discreet.
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Nep databank om te sussen want terroristen heeft de politiek nodig als strijdkrachten tegen eigen bevolking,anders werden ze permanent uitgezet.Inderdaad kalergi en resolutie van straatsburg:eu dus met medeplichtigheid van 'onze' eigen politici.
  • an de laender

    6 jaar geleden
    Terroristen horen helemaal niet in ons land aanwezig te zijn. Als men weet dat deze mensen dergelijke sympathieën of plannen hbn, waarom wijst men hen dan niet voorgoed uit naar hun geliefde kalifaat?
  • Lucas Theophiel

    6 jaar geleden
    Er zullen er waarschijnlijk eerder te weinig in zitten dan te veel ?