De 18-jarige Nathan sneed in september vorig jaar de keel over van Alfred Gadenne (71), burgemeester van Moeskroen.
Volledig scherm
De 18-jarige Nathan sneed in september vorig jaar de keel over van Alfred Gadenne (71), burgemeester van Moeskroen. © RV & AP

Nathan (18) sneed burgemeester Moeskroen de keel over maar is nu al weer vrij met enkelband

BinnenlandNathan Duponcheel (18) die vorig jaar de burgemeester van Moeskroen om het leven bracht terwijl die 's avonds het kerkhof recht tegenover zijn deur wilde afsluiten, is vrij met enkelband. Een verrassing, want de jongeman zou normaal tot de start van zijn proces in de psychiatrische vleugel van de gevangenis van Bergen zitten. 

61 reacties

  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Tja, Clottemans mocht ook in vrijheid haar proces afwachten, maar die woonde wel niet vlak bij de familie van het slachtoffer.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    David Troyeuns: wat zijn dan de verzachtende omstandigheden als je met voorbedachte rade iemand de keel oversnijd ? Dat hij als kind geslagen werd ? Dus elkeen die als kind ooit een lap rond zijn oren gekregen heeft mag iemand de keel oversnijden en na een jaartje vrolijk naar dezelfde winkel gaan waar de nabestaanden van zijn slachtoffer ook komen ? Wij hebben in België wel een rechtbank maar de gerechtigheid is ver zoek.
  • Mindfulness

    6 jaar geleden
    @inderdaad Yves Luyten!!
  • johannes van Wetten

    6 jaar geleden
    De Belgische justitie maakt zich inderdaad internationaal belachelijk,dat in dit land zulke dwaze beslissingen worden genomen, en het is niet de allereerste keer dat dit gebeurd, als dit een weerspiegeling is van het Belgische rechtssysteem, dan is het betreurenswaardig, en vooral voor de betrokken naasten van het slachtoffer.Worden we misschien het land van de outlaws?
  • Yolanda Aleven

    6 jaar geleden
    @ David Troyeuns : ik kan wel degelijk een artikel lezen, heel goed zelfs. Het getuigt echter van een morbide denkwijze om de moordenaar, in afwachting van zijn proces, te laten verblijven (weliswaar met enkelband) op enkele honderden meters afstand van de woning van de weduwe van de burgemeester.