Sinds februari 2017 worden de meest vervuilende wagens en vrachtwagens geweerd uit de Antwerpse binnenstad en Linkeroever.
Volledig scherm
Sinds februari 2017 worden de meest vervuilende wagens en vrachtwagens geweerd uit de Antwerpse binnenstad en Linkeroever. © Laenen

Na één jaar - in theorie - "sterke daling van uitstoot schadelijke stoffen" door lage-emissiezone in Antwerpen

AntwerpenHet invoeren van een lage-emissiezone (LEZ) in de Antwerpse binnenstad heeft na een jaar al een sterke daling teweeggebracht van de uitstoot van verontreinigende stoffen. Dat concludeert de stad Antwerpen uit een studie van Transport & Mobility Leuven en VITO, die het Vlaamse wagenpark van eind 2016 - voor de LEZ van kracht werd - vergelijkt met de wagens die eind 2017 in de LEZ rondreden. Maar de studie is gecontesteerd en louter theoretisch.

24 reacties

  • Eugene Peeters

    6 jaar geleden
    Met statistieken en niet gecontroleerde metingen kan men alle leugens aanvaardbaar maken. Men heeft de luchtkwaliteit niet gemeten, wel de uitstoot van geselecteerde auto's !!
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    A'pen was de eerste grote stad die het durfde dergelijke maatregelen te nemen. Ondertussen zijn er al vele gevolgd. Die stad heeft altijd een voortrekkersrol gespeeld.
  • Ian Vandenbossche

    6 jaar geleden
    LEZ is geweldig initiatief van bart de wever. Bracht in twee jaar miljoenen aan boetes en toelatingen op voor stadskas. Trouwens sterk vervuilende wagens mogen nog lustig rondrijden in de LEZ, als je maar kan betalen,.. dag df lucht in feite slechter wordt, kan de nva fijntjes verstoppen door een onderzoek te bestellen bij een ‘bevriende’ onderzoeksorganisatie. Heel slim...
  • Frits Vandenberge

    6 jaar geleden
    Concurrentie tussen universiteiten of professoren van verschillende politieke strekking? Volgens de studie van de unief Leuven is er sterke verbetering, de geleerde prof van de unief Antwerpen vindt het overdreven. Geloof maar wie je wil maar beiden zeggen toch dat er een positief effect is.
  • FRANK WILLEMS

    6 jaar geleden
    Mijn wagen is een chevrolet van 1947 , Ik heb 180 € betaald en nu vervuilt hij niet meer .