Volgens Aly Raisman moeten de turnbond en het olympisch comité op de hoogte zijn geweest van het jarenlange misbruik.
Volledig scherm
Volgens Aly Raisman moeten de turnbond en het olympisch comité op de hoogte zijn geweest van het jarenlange misbruik. © AP

Misbruikte turnster sleept Amerikaanse bond en olympisch comité voor de rechter

Olympisch turnkampioene Aly Raisman klaagt het Amerikaanse olympisch comité en de turnbond aan wegens het seksuele misbruik door Larry Nassar, de voormalige teamarts van de Amerikaanse turnbond. Volgens Raisman was het comité op de hoogte van de misstanden, maar werd er geen actie ondernomen.

12 reacties

  • Roeland Van de Wal

    6 jaar geleden
    Veel van deze turnsters/turners studeren aan universiteiten waar hun studiebeurs verbonden is aan hun turnprestaties.Stoppen met turnen en klagen is dan ook weg beurs en grote afbetalingen voor de rest van hun leven.Veel Amerikaanse medaillewinnaars in alle mogelijke sportdisciplines zitten in hetzelfde schuitje.Klagen is gedaan met de carrière....Het verbaast mij dat je niks hoort van de mannelijke sporters.
  • Seppe Theunis

    6 jaar geleden
    Veel respect voor deze turnsters, die veel hebben afgezien. Maar het talent dat door toedoen van Nassar en consoorten heeft afgehaakt en zo werd verkwist, wat denken jullie daarvan dan ?
  • Gudo Courtois

    6 jaar geleden
    Groot gelijk meiske!
  • Stijn Vandamme

    6 jaar geleden
    Johan, volgens mij moet die geen moeite meer doen om in the spotlight te komen, ze in 2 olympische spelen met meerdere medailles thuis gekomen, alles bij mekaar 3 dubbel Olympisch Goud winnares. dan nog 2 keer op een rij Wereld kampioene. Zowel individueel als in team. Ze staat al 8 jaar en meer in de spotlight. En gij? In Welk spotlight sta jij dan?? Behalve dan in de comments met je dwaas commentaar?
  • Ludwig VdB

    6 jaar geleden
    Ik denk dat er andere mensen zijn die ze eigenlijk moet aanklagen. Heeft zij nooit iets tegen haar ouders verteld? Mij hebben ze thuis geleerd dat ik met alles kon thuiskomen en ik heb dan ook nooit prutsen gehad. Indien de betrokken sporters tijdig hadden gesproken met de mensen die hun opvoedden had er waarschijnlijk veel leed voorkomen maar toen ging de carrière voor en de miserie kwam later en hierdoor kon ook de miserie voor anderen ontstaan.