© Shutterstock

Dankzij deze hacks raak je haarelastiekjes nooit meer kwijt

Je koopt een zakje met vijftig haarelastiekjes en ergens in huis speel je ze gegarandeerd weer kwijt. Net op het moment je er echt eentje nodig hebt, vind je er plots geen meer. Die frustratie kan je nochtans met enkele simpele hacks voorkomen.

vwh

Aan de karabijnhaak

Bergbeklimmers gebruiken het om hun touwen aan vast te maken, maar met de zogenaamde karabijnhaak ben je ook iets in de badkamer. Verzamel al je haarelastiekjes erin: compact en uiterst efficiënt.

© thekrazycouponlady.com

Creatief met toiletrol

Vind je het wel leuk om uit te pakken met elastiekjes, dan kan je ze een prominente rol in je slaapkamer- of badkamerinterieur geven. Beplak een lege toiletrol met een modieus stofje en schuif er vervolgens de elastiekjes rond.

© drivenbydecor.com

In de koekjestrommel

Liever elastiekjes uit het zicht, dan hoef je ze niet zomaar in een lade weg te moffelen. Berg ze op in een transparante koekjestrommel. Je verliest de accessoires niet en ze geven ook nog eens kleur aan je kast.

© Krushinem.net

Tic Tac hack

Er zit meer potentieel in een leeg doosje Tic Tac dan je denkt. Het is de ideale opbergruimte voor al je haarschuivers. Een nodig? Open gewoon het klepje. Extra handige tip: aan de buitenkant van het doosje kan je enkele elastiekjes kwijt.

© goodhousekeeping.com

Magneetstrip

Nog een handige hack voor dames die naast elastiekjes ook veel schuivertjes verliezen: bevestig een magneetstrip aan de binnenkant van een lade en ‘plak’ ze ertegen. Proper, overzichtelijk en vooral ruimtebesparend.

© Lifehacker.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer