© Shutterstock

Op kot? Deze apps maken het makkelijker om samen te leven

Het klinkt cliché maar samenwonen moet je leren. Deel je binnenkort een huis met vrienden, ga je op kot met een goede vriendin, of ga je eindelijk samenwonen? Afspraken maken over rekeningen of het huishouden gaat met deze apps toch al iets makkelijker.

elvh

Rekeningen bijhouden: Splitwise

Jij moet nog de boodschappen van vorige week terugbetalen, je huisgenoot heeft gisteren jullie pizza's betaald. Splitwise helpt onthouden wie nog geld moet aan wie, en zorgt ervoor dat jullie kosten delen zonder misverstanden.

Klusjes verdelen: Chorma

Een huis of kot delen is leuk. Een huis of kot poetsen iets minder. Wie doet de toiletten? Wie de koelkast? En wie geeft de planten water? Chorma is een app met 5.000 klusjes voor in of rond het huis waarmee je ook nog eens punten kunt verdienen. Een paar kleine klusjes leveren evenveel punten op als één grote. Het leukste aan de app: als jullie een aantal taken hebben afgewerkt, stelt Chorma een groepsactiviteit voor, zoals een etentje.

Boodschappenlijstjes delen: Our Groceries

Boodschappenlijstjes delen zodat jullie nooit meer zonder zout, cornflakes, of -nog erger- pintjes vallen. Je vult bijvoorbeeld in dat je nog een pot choco nodig hebt, en zodra die in je mandje ligt vink je het af van het lijstje. Je huisgenoot deelt dezelfde lijst en zo houden jullie elkaar op de hoogte.

Date plannen: Datumprikker

Huisgenoten zullen het wel herkennen: jullie zijn allebei zo druk bezig dat je elkaar nauwelijks ziet. Met deze app plannen jullie makkelijk een date, een avondje tv-hangen bijvoorbeeld.

Recepten bewaren: Foodie

Deze app houdt de ingrediënten bij voor het recept van die lekkere spaghettisaus van je mama en maakt het ook makkelijk om receptjes te delen. Heel handig voor als jullie af en toe toch eens samen willen koken of eten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer