Addison (3) is een vrolijke peuter, maar heeft nog nooit geglimlacht.
Volledig scherm
Addison (3) is een vrolijke peuter, maar heeft nog nooit geglimlacht. © Facebook 'A Smile For Addison'

Ouders zamelen geld in voor peuter die niet kan lachen: "Pijnlijk om zo'n vrolijk meisje nooit te zien glimlachen"

Al drie jaar is ze, en toch heeft de Amerikaanse Addison nog nooit geglimlacht: dat kan ze niet. De peuter werd geboren met het zeldzame syndroom van Möbius, waardoor de spieren in en rond haar gezicht niet kunnen bewegen. Hun ouders hebben hun hoop gezet op een peperdure operatie die het meisje moet helpen.

9 reacties

  • Chris Vandeneede

    6 jaar geleden
    In de US willen ze overheidsbeslag minimaal houden: daar is het ieder voor zich dus ziekteverzekering peperduur en dokters vragen in essentie wat ze willen. Bijdrage sociale zekerheid: bestaat niet. Belastingen laag. Van je brutoloon gaat maximum 1/3 af. Daar is geen vangnet. Hier trouwens ook niet voor een aantal aandoeningen, al draag je de helft van je loon af. Dat is pas wraakroepend.
  • Johnny De Sutter

    6 jaar geleden
    De overheid zou inderdaad moeten tussenkomen en zorgen dat die medische kosten lager worden.
  • Johnny De Sutter

    6 jaar geleden
    Vreselijk gewoon. Wou dat ik iets kon doen.
  • Clement Asselman

    6 jaar geleden
    @Patrick Rasschaert: waar ligt de verantwoordelijkheid van de overheid ter zake? Waar is de overheid hier in de fout gegaan? Heeft zij schuld aan dit fenomeen? Veel correcter is dat de overheid moet nagaan waarom al die medische zorgen gegarandeerd zo duur zijn, en daar gepaste maatregelen nemen!
  • Rudolf Pawly

    6 jaar geleden
    Niet zo raar , vele jaren geleden heeft deze krant reeds een artikel gepubliceerd over mijn dochter . Informeer ook eens bij de Nederlandse Moebius stichting !!