© AFP

Mokerslag voor Benteke tegen Manchester United: na gelijkmaker van Lukaku nog onderuit in extra tijd

Crystal Palace leek lange tijd op weg naar een belangrijk punt (of zelfs meer) in volle degradatiestrijd maar bleef uiteindelijk met lege handen achter tegen het grote Manchester United: 2-3. Eigenlijk verdiende de thuisploeg met een beresterke Christian Benteke een zege maar de matig spelende bezoekers konden wél weer rekenen op een doelpunt van Romelu Lukaku én een wereldgoal in de extra tijd van Nemanja Matic.

vml

Christian Benteke en Romelu Lukaku stonden uiteraard in de basis en de twee centrumspitsen van bij de Rode Duivels zouden bepalend zijn voor hun ploeg. Marouane Fellaini zat door een knieblessure opnieuw niet in de selectie bij de bezoekers.

Andros Townsend opende na elf minuten de score voor de thuisploeg na een mooie assist van Benteke, die zich goed vrij liep en de bal sterk bijhield. Meteen na rust maakte Patrick van Aanholt er zelfs 2-0 van toen United koud gepakt werd toen ze bleven protesteren bij de ref na een fout van Matic. Crystal Palace nam echter snel de vrije trap waardoor Van Aanholt kon scoren...

Mourinho was furieus na die tweede tegentreffer en zijn spelers wisten wat te doen. Chris Smalling scoorde al snel de aansluitingstreffer: 2-1.

Benteke speelde een sterke wedstrijd en was van goudwaarde toen hij een bal van de lijn keerde.

© Photo News

99ste van Lukaku

De gelijkmaker kwam er echter toch toen een afgeweken bal via de lat bij Lukaku belandde: de Rode Duivel kon uiteindelijk raak treffen door een bos van benen: 2-2. Zijn 14e van het seizoen en zijn 99ste goal in de Premier League!

© Action Images via Reuters

Ook Benteke verdiende een doelpuntje en leek daarin te slagen maar zijn knappe kopbal werd door De Gea met een wereldsave uit zijn doel gehouden.

In het slot viel het doelpunt echter nog aan de overkant toen Nemanja Matic met een heerlijke knal er nog 2-3 van maakt.

Door deze nederlaag blijft Crystal Palace hangen op een met Stoke City gedeelde voorlaatste plaats, de Londenaars hebben met een enorme blessuregolf te kampen. United daarentegen springt weer over Liverpool naar de tweede plaats.

Lukaku was door het dolle heen na de late en schitterende winning goal:

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer