AFP
Volledig scherm
© AFP

Nog altijd 13.000 vluchtelingen vast op Griekse eilanden: "Griekenland en EU moeten dringend actie ondernemen"

Er zitten nog altijd 13.000 vluchtelingen vast op de Griekse eilanden. Het zijn "open gevangenissen", zeggen negen mensenrechten- en humanitaire organisaties. Ze roepen de Griekse regering en de Europese Unie nogmaals op hier meteen een einde aan te maken.

23 reacties

  • frank triolet

    6 jaar geleden
    Terug sturen. Wat is het probleem.
  • vanessa ghesquiere

    6 jaar geleden
    Wie gaat dat betalen? laat merkel ze opvangen, zij wou moeder theresa spelen en nu zitten we met de miserie want een groot deel van die mensen willen zich niet aanpassen aan onze regels
  • diane colman

    6 jaar geleden
    Wat moeten wij aanvangen met al die mensen en kinderen .. er is maar één optie... terugsturen. Europa laat ons in de steek en zou maar al te graag, met de stille trom, al die asielzoekers over de brave aangesloten lidstaten verspreiden. Hun cultuur is de onze niet en we zitten nu al met overvolle scholen en die asielzoekers maken kindjes aan de lopende band en zeker als ze het hoge kindergeld ontvangen voor hun kroost.
  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    Door voortdurend de Europese bevolking, een "schuldcomplex" toe te schuiven, bereikt de "correcte" elite, het tegenovergestelde. Hoeveel, hoe oud ....de man in de straat (die is niet dom) zegt, "de pot op" !
  • Liliane Depauw

    6 jaar geleden
    Je kan toch alle zorgen van heel de wereld niet in Europa droppen, er wordt gevochten of er is armoede in hun land maar ze kunnen wel geld geven om een oversteek te maken en kinderen te kweken. Van integratie is er niet veel sprake, excuseer maar probeer het te maken in uw streken, wij hebben ook geen plaats meer over.