Ardian (18) en zijn zus Merita (20) leven ondergedoken nadat hun moeder en grootmoeder naar een gesloten asielcentrum werden gebracht.
Volledig scherm
Ardian (18) en zijn zus Merita (20) leven ondergedoken nadat hun moeder en grootmoeder naar een gesloten asielcentrum werden gebracht. © Repro Claudia Van den Houte

Klasgenoten van uitgeprocedeerde Ardian (18) bezorgen 450 protestbrieven aan Francken

Een vijftigtal leerlingen van het zesde middelbaar van het IKSO in Denderleeuw heeft 450 brieven overhandigd op het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). Daarmee protesteren ze tegen de dreigende uitzetting van hun 18-jarige klasgenoot Ardian Nuhiji en zijn familie.

28 reacties

  • Karine Roeland

    6 jaar geleden
    Simpel met een andere nationaliteit mag je de wet in België negeren? De school is 'goe bezig' ze zouden zich beter bezig houden met de leerlingen een deftige opvoeding te geven en leren dat de wet de wet is. Wie de wet overtreed wordt gestraft. De leerlingen tijdens de lessen op straat laten betogen is geen goede opvoeding, de school zou een sanctie moeten krijgen.
  • Karine Roeland

    6 jaar geleden
    Hebben scholieren geen betere zaken te doen dan mensen die de wet niet respecteren te steunen? Hoe kunnen ze steeds in beroep gaan? Tijdens de schooluren hebben de leerlingen ook al (zogezegd een stil protest) een heel luid protest op straat gevoerd. De school zou zich niet mogen moeien met asielzaken. En degene die begonnen is met protestbrieven, is zijn familie hier legaal?
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Degene die de wet naast zicht neerleggen zijn de winnaars, de mensen die bij het eerste bevel terug gegaan zijn naar hun land van oorsprong zijn de verliezers. Ik raad elke uitgeprocedeerde aan hier te blijven ze hebben evenveel rechten als degene die onder valse voorwendsels geregulariseerd werden. In België is plaats voor iedereen, ze zullen het wel beu worden degene die betogen voor open grenzen als aan hun privileges geraakt wordt.
  • Peeters Francis

    6 jaar geleden
    Wel Mieke De Neve stel U kandidaat bij verkiezingen en als je verkozen geraakt pas dan mag je zeggen wat moet nu heb je niks te zeggen. Iemand die uitgeprocedeerd wordt moet vertrekken.
  • Gwen Theys

    6 jaar geleden
    Dit is inderdaad onzin, zulke asielaanvragen moeten meteen afgerond worden. Het is trouwens compleet absurd om nu nog mensen uit dergelijke landen uit te wijzen. Binnen een aantal jaar maken de Balkan landen deel uit van de EU, dan komen deze mensen gewoon meteen legaal terug. Als maatschappij zijn we dan veel beter af dat dergelijke mensen hier blijven en hier hun leven volgens onze normen en waarden verder uit bouwen.