Gary Cohn, de economische topadviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, neemt ontslag. Wellicht is zijn ontslag een gevolg van onenigheid met Trump over het Amerikaanse handelsbeleid.
Volledig scherm
Gary Cohn, de economische topadviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, neemt ontslag. Wellicht is zijn ontslag een gevolg van onenigheid met Trump over het Amerikaanse handelsbeleid. © REUTERS

Trumps topadviseur economie neemt ontslag

Gary Cohn, de economische topadviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, neemt ontslag. Dat heeft het Witte Huis dinsdag bekendgemaakt. Cohn is een tegenstander van de invoerheffingen op staal en aluminium, die Trump wenst in te voeren.

14 reacties

  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Gaat Trump nog drie jaar blijven ?
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    En de leegloop gaat verder! Van zijn originele "great team" blijven blijkbaar enkel nog Ivanka, Kushner en Kellyanne Conway over?
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Iedereen die samenwerkt met Trump stapt vroegtijdig op. Ik denk dat we met zekerheid kunnen zeggen dat er met die kerel geen haag te scheren is.
  • Steve Warson

    6 jaar geleden
    Cohn heeft zijn eigen belangrijkste doel bereikt, de belastingverlagingen. Nu vlug ontslag nemen zodat hij niet meer in beeld komt als straks de boel ontploft. Slim gezien van Cohn.
  • raf janssens

    6 jaar geleden
    Hij verbrandt zijn adviseurs sneller dan dat hij er bekwame nieuwe vindt. Op zoek naar de volgende ja-knikker