De Freine
Volledig scherm
© De Freine

Dit zijn de grote sociaaleconomische uitdagingen voor België volgens Europa

BinnenlandEnorme fileproblemen, grote mismatches op de arbeidsmarkt, de impact van de vergrijzing op de openbare financiën... De Europese Commissie heeft woensdag in een lijvig rapport de grote sociaaleconomische uitdagingen voor België geschetst. Ze beveelt de regeringen van ons land aan het gunstige economische klimaat aan te grijpen om belangrijke hervormingen door te voeren.

32 reacties

  • francis vanoverschelde

    6 jaar geleden
    Vandaag nog een klant om iets te huren .21 jaar .uit Ivoorkust. OCMW betaald alles . Huur . Studies . Leefloon . 1 kindje . Hoe wil je dat hier geld is als je alles weggeeft
  • Ronald Boudewijns

    6 jaar geleden
    Als België uit “Europa” stapt is er geld genoeg... waarom betalen voor een “Europa” dat ons nog eens extra op het matje roept en dik laat betalen? Al die afgedankte onbekwame profiteurs van politicie die in de EU en ook in België zitten buiten zou “DE” oplossing zijn...
  • marc polfliet

    6 jaar geleden
    Dezelfde problemen als 20 j geleden.Naast maffia praktijken, zijn , eigen-belangen en heilige huisjes de grootste opstakels . Alleen "realisme" en streven naar evenwicht kan enig soelaas brengen. Maar dat is een utopie.
  • Mohamed Benamou

    6 jaar geleden
    Inderdaad als de werknemers hun firmawagen inruilen voor een privé wagen, dan is het fileprobleem direct opgelost op kruispunt België!
  • Jan Eeckeman

    6 jaar geleden
    Zullen we eens een rapport over Europa maken.....