© kms

Lommel United onderuit tegen Union

Aan de imposante serie uitsuccessen van Karel Fraeye bij Lommel kwam vrijdagavond een einde. Met twee doelpunten van Rajsel en eentje van Da Silva, en een tegentreffer van Maletic kreeg thuisploeg Union iets te veel van het goede. Een verdienstelijk groen-wit mocht in Brussel echt wel aanspraak maken op een gelijkspel, maar pech en geluk zitten nu eenmaal in een klein hoekje.

Piet Dingens

Het eerste wapenfeit uit de partij kwam van United. Berben pakte van ver uit met een verraderlijke zwabberbal en keeper Sadin punchte het leer met meer geluk dan wijsheid in hoekschop. Maar dan deed Rajsel het even later aan de overzijde nog net iets beter. De aanvaller van Union scoort dit seizoen vanuit het niets en met een atoomschot vanop vijfentwintig meter vloerde hij de verraste Bertrams. Voor de 23-jarige Fransman met Sloveense roots was het al de zesde treffer van het seizoen.

Maar lang kon de luidruchtige lokale spionkop - ondanks de desolate lege tribunes was er best wat sfeer in het gigantische Koning Boudewijnstadion- niet van die voorsprong genieten. Het prompte antwoord kwam van het duo Berben-Maletic. De eerste verstuurde een strakke voorzet vanop links, de tweede knikte onhoudbaar binnen: 1-1.

Wat volgde was een onderhoudend en snel half uur, waarin Lommel niet moest onderdoen de club die in een ver verleden nog landstitels verzamelde als waren het zoete broodjes. Elf stuks om precies te zijn. Al zal alleen de stokoude suppoost aan de hoofdingang de laatste ervan nog live meegemaakt hebben, want die dateert van 1935.

Bertrams moest voor de pauze nog één keer handelend optreden, toen verdediger Cabeke een rush op de flank afrondde met een snedige infiltratie langs de achterlijn. De vuist van de Nederlander voorkwam onheil.

Lommel begon aan de tweede helft zoals aan de eerste. Met lef en met vinnige combinaties. Na een knappe aanval over meerdere stations haakte Scheelen zich in schietpositie. Sadin pareerde de grondscherende knal met een mooie save. Iets voorbij het uur wisselde Fraeye de na een felle tackle wat aangeslagen Berben door Adesanya. Jammer voor de Lommelse strateeg die toch aan de basis van het meeste bezoekende doelgevaar lag.

Na driekwart wedstrijd kwam Union wat nadrukkelijker opzetten. Mannetjesputter Mombongo meldde zich een paar keer dreigend in de speeltuin van keeper Bertrams, maar het vizier van de spits was niet goed afgesteld.

Een logisch gelijkspel leek in de maak, tot Alves Da Silva tot zijn eigen verbazing plots een vrijgeleide richting doel kreeg. Zijn schuiver verdween laag in de hoek: 2-1. Lommel perste er nog een wanhopig slotoffensiefje uit, maar het orgelpunt viel via de onvermijdelijke Rajsel aan de overkant: 3-1

UNION: Sadin, Mpati, Martens, Neels, Wallaert, Cabeke, Morren, Alves Da Silva, Aguemon, Rajsel, Mombongo.LOMMEL: Bertrams, Goossens, Neven, Lenaerts, Cauwenberg, Gueroui, Schils, Scheelen, Berben, Gaethofs, Maletic.VERVANGINGEN: 63’ Berben door Adesanya, 76’ Cabeke door Kaminiaris, 76’ Gaethofs door M’Barki, 81’ Scheelen door Bertjens, 90’ Aguemon door Zitte.DOELPUNTEN: 15’ Rajsel 1-0, 16’ Maletic 1-1, 79’ Da Silva 2-1, 93’ Rajsel 3-1.GELE KAARTEN: 50’ Maletic (fout), 75’ Aguemon (fout), 82’ M’Barki (protest), 83’ Wallaert (fout), 87’ Neels (fout).SCHEIDSRECHTER: Ingmar Oostrom (NL).TOESCHOUWERS: 1000.

Aangeboden door onze partners