Twitter
Volledig scherm
© Twitter

Tweede wolf in Vlaanderen doodgereden in Limburg

Een wolf is vanochtend het slachtoffer geworden van een verkeersongeval in Neeroeteren, in de provincie Limburg. Dat is bevestigd door het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek, waar het kadaver naartoe werd gebracht. Wellicht gaat het om de wolf die eerder was gesignaleerd en die twee schapen zou hebben gedood in de regio. Het omgekomen dier is een mannetje en de tweede wolf die recent naar Vlaanderen trok. De andere is wolvin Naya, die zich al bijna twee maanden ophoudt aan het militair domein van Leopoldsburg.

263 reacties

  • ingrid mertens

    6 jaar geleden
    Sluit me aan bij je mening van Anne Vandekerckhove België zou zijn wegen inderdaad wat diervriendelijker kunnen maken zoals in Duitsland.... Nog veel werk aan de winkel minister van ook dierenwelzijn!
  • Jurgen Devries

    6 jaar geleden
    Geert is duidelijk een fervent jager! Vergeet even niet dat de wolf verdwenen is door de mens aub! Dus ook niet zo raar dat men probeert ze weer uit te zetten om het natuurlijk evenwicht op een natuurlijke manier te herstellen. Maar er zijn eenmaal mensen die dat liever met een geweer doen. En wolven vallen idd niet zomaar mensen aan vraag de statistieken maar op en kijk hoe weinig mensen er gedood worden door wolven.
  • Jan Peau

    6 jaar geleden
    Jan Boden: een schaap is veel groter dan een wolf. Je bewering is dus onzin. Een wolf vlucht niet voor een mens. Vergeet het; wat lopen ze anders rond te dolen in dorpen, straten en pleinen.
  • jan boden

    6 jaar geleden
    Je leest hier wat. Een solitaire wolf zal nooit een grote prooi aanvallen, laat staan opeten. Een wolf waagt zich alleen aan een grote prooi als ze het in groep (roedel) kunnen bejagen. Een enkele wolf die een mens ruikt of ziet slaat onmiddellijk op de vlucht. Sommigen hier hebben in hun jeugd teveel sprookjes over Roodkapje gelezen.
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Hebben vriendjes jagers vd boeren misschien met auto's jacht gemaakt op deze wolf?Of werden zijn voorpoten met een klem verwond?Toch wel heeeeel toevallig dat ie zogezegd 'overreden' werd. Komt uit, zeker weten en dan moeten de onverlaten en dierenbeulen dezelfde straf krijgen!!!Blijf van de wolven AF!