Dode wolf gevonden in Limburg

© Twitter @PZMaasland

In het Limburgse Opoeteren is het kadaver van een wolf gevonden. Mogelijk heeft die gisteren twee schapen doodgebeten. Uit gps-gegevens blijkt alvast dat Naya, de wolf die eerder ontdekt werd, daar niet de schuldige van is.

adm

De dode wolf werd gevonden in Opoeteren. Het dier zal worden opgehaald door het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Onderzoek daar zal meer duidelijkheid verschaffen over de leeftijd en dergelijke van de wolf. Nu al staat vast dat het om een mannelijke wolf gaat.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tussen donderdag en zaterdagmiddag ontving het meldpunt verschillenden meldingen van een wolf in de omgeving van Wijchmaal-Peer, Dilsen, Stokkem en Meeswijk. ‘Wat nieuw is, dat deze wolf zich overdag verplaatst en dicht bij bebouwde omgevingen komt. Dat gedrag valt niet te rijmen met de superschuwe Naya’, verklaarde Jan Loos van het welkomwolf.be vanochtend. Zaterdagmiddag werden bij twee schapenhouders in Bree en Rotem twee schapen dood aangetroffen. ‘Ik ben gaan kijken en zag meteen dat de doodsoorzaak meer dan waarschijnlijk toe te schrijven is aan een wolf.’

Wolvin Naya is volgens Loos niet bedreven in het doden van schapen. ‘Buiten die ene keer in Meerhout, heeft Naya geen schapen doodgebeten. Ze verblijft nu al een hele tijd op het militaire domein in Leopoldsburg tussen 400 schapen en heeft er nog geen aangevallen.Dat de wolf zich overdag laat zien en schapen aanvalt, valt niet te rijmen aan het gedrag van Naya. Wij maken ons sterk dat dit een andere wolf is’.

uit GPS-data van Duitse wetenschappers bleek ondertussen dat Naya ook niet in de buurt van de gedode schapen is geweest.

Vorige week werd al een wolf gespot in Nederlands-Limburg. ‘Mogelijk is die Nederlandse wolf op doortocht naar het zuiden en trekt hij door de vallei van de Maas. Indien dat klopt, is die wolf tegen morgen al terug weg’, aldus Loos eerder.