Proximus excuseert zich na uitschuiver over rapper Damso op Twitter: “Als hij over hoeren wil zingen, is dat zijn recht”

© Koen Bauters, Twitter

Proximus deed zondag op Twitter heel wat digitale wenkbrauwen fronsen. Op het sociale medium mengde een medewerker zich via het officiële account van het telecombedrijf in een discussie over Damso, de omstreden rapper die door de voetbalbond opzij gezet werd. Proximus excuseert zich nu voor de “ongepaste” inhoud van die berichten.

rrln

“Alles is mogelijk in je artistieke vrijheid”, begon een reactie van de Proximus-medewerker naar aanleiding van een Twitterdebat over de kwestie Damso. “Je kan dat in dialoog trekken zoveel je wil. Als damsel wou zingen over hoeren, dat is zijn recht...”, valt er letterlijk te lezen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De tweets verschenen op de officiële - en door Twitter geverifieerde - account van Proximus.

Dat leidde tot de nodige verontwaardiging op het sociale medium. Inmiddels heeft het bedrijf zijn excuses aangeboden voor de berichten. “Eén van onze medewerkers heeft gisteren, met de beste bedoelingen en veel enthousiasme, gereageerd op een manier die niet strookt met onze waarden”, zegt het telecombedrijf nu. “De inhoud van de tweets was ongepast, waarvoor onze excuses.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tevreden met beslissing KBVB

Proximus was een van de sponsors van de Rode Duivels die druk op de voetbalbond uitoefende om Damso, die bekendstaat om zijn vrouwonvriendelijke teksten, niet de hymne van de nationale ploeg te laten maken. “Na het publieke debat de afgelopen dagen, is Proximus uiteindelijk tevreden met de beslissing van de KBVB. We blijven geloven in ons jarenlange partnership met de KBVB, en blijven ten volle achter het inspirerende en verbindende project staan dat de Rode Duivels belichamen.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen