E.ON schrapt duizenden banen na overname

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het Duitse energiebedrijf E.ON schrapt zo'n 5.000 banen in de overname van branchegenoot Innogy. Dat blijkt uit een gezamenlijke verklaring van E.ON en het eveneens Duitse RWE, dat zijn belang in Innogy verkoopt aan E.ON. Met de overname wordt Innogy, het moederbedrijf dat in Nederland en België actief is met Essent, gewaardeerd op 22 miljard euro. Het gaat om een complexe deal, waarbij E.ON en RWE aandelen uitruilen.

Innogy wordt in feite opgeknipt. Essent verhuist daarbij na afronding van de deal samen met alle overige groene activiteiten van Innogy én E.ON naar RWE. RWE schrapt per saldo geen banen. De bedrijven lieten zondag al weten een principeakkoord te hebben bereikt. Maandag stemde de raad van commissarissen van RWE in met de deal. De overname moet nog worden beoordeeld door toezichthouders.

Innogy is oorspronkelijk een afsplitsing van de activiteiten op het gebied van schone energie, netwerken en de consumententak van RWE. Met de deal gaat RWE zich nu naast de traditionele energiecentrales dus ook weer bezighouden met hernieuwbare energie. E.ON moet uiteindelijk een bedrijf worden dat zich specifiek richt op energienetwerken en het leveren van energie aan consumenten.

bron: Belga